Middag

Sen Nova vaknade har vi busat! Det är så roligt, hon älskar att bli jagad. När jag får tag i henne så ska jag kittla henne. Hon tycker det är så roligt. Hon springer framåt och märker hon att jag inte kommer efter så stannar hon och kikar bakåt. Ser ut som om hon säger "men kom och ta mig nu då"
Haha* så söt!

Vi har ätit kyckling, så gott. Jag har satt på lite kaffe och tänkte att medans jag väntar kan jag ju slänga in ett inlägg här=)
Snart ska vi ta med kaffet och lite tvätt ner. Se om det är nåt som kan fylla maskinen eller om det är för lite än så länge sen ska jag lägga mig på soffan. Nova älskar att vara nere. Flera ggr om dagen när vi är uppe så ställer hon sig vid grinden till trappan och vill ner.

Ikväll är det dags för Novabad! Hon älskar att bada!
Men det är 1 timmer och en kvart kvar tills dess. Sen är det välling och kväller som gäller.

//D

Haha*

Jadu, jag blev kvar här vid datorn jag. Ha ha illa.. jag fick ju inte något gjort direkt. Men det gjorde ju inget....
Jag har läst och tittat på filmer. Jag är så otroligt kär i den hästen. Tänk om jag hade möjlighet att köpa honom. Ingen skulle vara lyckligare än jag.
Men som sagt, det är svårt att ta hand om en häst när jag har en dotter, hus och en karl som arbetar borta!
Men en dag löser det sig nog självmant!

Nu vaknar Nova!

//D

Pust

Nu har jag skottat klart. Jag skottade halva uppfarten också, så nu kan bilarna parkeras fint utan snö överallt. Det är lite drygt när jag ska packa in oss i bilen när det är snö överallt. Skönt att det är borta, iaf. tills nästa snöväder kommer hihi*
Det var mysigt ute, super kallt och solen som lyser så fint och gör att snön gnistrar så fint hihi*

Nova sover fortfarande, super bra! Hoppas hon sover till efter två iaf.

Jag har varit duktig och betalt resten av räkningarna, gått ur bokklubben och jag har även gått ur både facket och a-kassan, tänk gjort det väldigt länge nu men det blir liksom aldrig av. Äntligen är det gjort!!

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu, finns liksom inte direkt något som jag måste göra. Det skulle vara att plocka ur- och i diskmaskinen då. Men det vill jag vänta med tills Nova är vaken så jag inte väcker henne av allt slamrandes. Kanske ska göra middag då?! Så det är gjort. Det blir smarrig kyckling med creme fraishe och persilja i ugn idag=) Men det går fort att göra så det kan jag lika gärna göra när det är dags för middag.
hmmm.....
ja ja hittar nog på något!

//D

Tisdag

Härlig dag=)
Vi sov ända till 7 imorse, så skönt!
Vi mös en snabbis nere i soffan med välling innan vi klädde på oss och for till kontoret.
Hanna och Pia var där. Weee* Vi hade det bra bra, fikade lite smörgås och kaffe. Nova satt själv i soffan och tyckte det var super kul. Vi skrattade massor=)
Dom hade varit på seans igår, hade varit super kul. Hanna fick efterlängtat besök=) Jag skulle också vilja prova, men jag vet inte om jag vågar. Jag kanske skulle bli rädd och inte våga sova ensam om nätterna! Haha*

Nova har ätit lunch, stuvade mackaroner och köttbullar, smaskens* Nu sover hon sött, hoppas jag. Jag la henne för 10 min och har inte hört av henne något!!
Jag ska passa på att gå ut och skotta av gången och parkeringen medans hon sover. Så det blir gjort. Jag skottade inget igår, tyckte inte det behövdes haha*

//D

Måndag kväll

Så var kvällen här. EM har gått riktigt fort. Jag kom hem halv fyra, jag stannade och handlade och var in på Skyltverkstan och lämnade Peters jacka.
Hemma var det full fart, jag mötte Therese och Nova innanför dörren. Allt hade gått bra, hon åt skapligt bra och sov i två timmar. Duktiga tjejen! Resten gick som en dans.
Jag är mäkta inponerad av Therese. Hon kämpar på med sin diet, gör det så himla bra och resultat syns! Hon är super duktig! En stor stjärna till dig tjejen.

Jag och Nova har sysselsatt oss med sortering av bebiskläder idag.
Jag har sorterat i högar, storlkesmässigt och typ av plaggmässigt. bodysar, byxor, tröjor ect. Väldigt lämpligt tyckte jag. Kul tyckte Nova, hon for som en tromb igenom högarna, skrattandes rev och slet hon i allting så de flög kläder överallt. Jag kunde inte låta bli att skratta! Då blev det såklart ännu roligare! Efter 1½ timme var vi klar, alla stl 62 i en påse, 68-74 ligger i flera högar på öppna spisen, 50-56 i en påse, vinterkläder i en påse och stl 80 i en påse. Jag försökte trycka ner allting i en flyttkartong men jag misslyckades. Får försöka hitta en bättre lösning för förvaring men just nu får det fungera i påsar.
Bättre än var det var innan iaf. då låg alla kläder huller om buller i sopsäckar!

Nu ska jag kika på Halv 8 hos mig och Top modell innan det är dags att betala räkningarna för den här månaden!

//D

Arbetat klart!

Yes jag är redan klar med mitt arbete för idag, så skönt!
Det går riktigt fort och jag får mycket gjort när det bara är jag här på måndagar. Klart att det blir ensamt och så men ändå. Imorron kommer Pia och Hanna hit, får se om jag åker in och tar en frukostfika med dom=) Haha* Standard på tisdagar och mysigt och roligt är det också.

Nu ska jag packa ihop datorn. Åka på Alen och handla lite nödvändigt och sen vidare hemmåt! Hoppas att det har gått bra för dom där hemma idag=)

//D

Måndag

Första dagen på denna vecka. Det är 8 minusgrader och det snöar för fullt! Såååå mysigt hihi*

Nu är det första gången som jag sitter på kontoret och bloggar, huah får man blogga på jobbet? Haha* Jag får, jah bestämmer på mitt kontor?=)

Jag och Nova hade sovmorron imorse, hon väckte mig kvart i 8! Hur skönt var inte det? Jag känner mig som en ny människa, kommer inte ihåg när jag fick sova så länge sist. (När hon är hemma iaf.)
Vi mös lite, kikade på tv och fixade lite tvätt.
Sen var det dags för grovgörat. Dammsög och dammade uppe. Nova sprang mest runt och jagade dammsugaren haha* Hon tycker fortfarande att det är så roligt när jag dammsuger. Ofta så hämtade hon massa leksaker och lägger precis där jag håller på att dammsuga. Lite drygt är det men det gör inget! Hon är så söt så det jämnar ut sig.

Therese kom och Nova var jätte trött. Jag hoppas att hon får i henne lite mat iaf. innan hon ska sova middag. Nova vinkade glatt av mig. Jag gick ut och insåg att jag glömt startat värmaren på bilen, så den va skitkall. Uscha! Jag startade och sopade av massa snö sen for jag. Halvvägs till stan insåg jag att jag glömt en jacka hemma som jag skulle lämna på skyltverkstan för tryck;/ Attans
Får försöka göra det imorgon istället.

Nu är det arbetsadags!

//D

Helgen

Det har varit en intensiv och snabb helg. Det är redan söndagkväll.

Jacquline kom strax före 8 i fredagskväll, vi bullade upp med popcorn och julmust och satt nere i soffan under täcket och kollade på Idol=)
K kom hem 20 över 9 tror jag. Vi pratade lite sen var det dags för Jacquline att sova, lite sent men K ville träffa henne när han kom hem så hon fick vänta uppe.
Lördagen spenderades med pepparkaksbak, Tacogratäng och ostkrokar. Sofia, J och Kita kom och höll oss sällskap ett par timmar. Det är alltid så roligt att få besök av dom. Vi fikade och pratade julklappar.
Jacquline har lite klen, hade lite feber och ont i huvet så hon sov 2 timmar. Hon kom upp och var lite med oss i köket när vi stt och pratade. Hon orkade få sig några tuggor mat, blev lite piggare och lekte med Kita. När dom for kikade vi på en film som gick på TV:n. Kan inte ha varit så speciellt bra för både jag och K sov sött på soffan före kl tio.
Söndagmorron och första advent. Jag kokade tomtegröt och ägg. Vi tände första ljuset i staken och åt och mös tillsammans.=)
Nova ska äta allt som vi äter. Så när jag fått i henne en portion tomtegröt så åt hon ägg, smörgås och en mandarin.
Jag packade ihop mig och Nova. For till mormor där Nova skulle spendera dagen. Lillvägen upp till deras hus hade drivit igen. Snön var så hög så den var över kofångaren och listerna på dörrarna.
Jag höll i ratten med både händerna och tröck på gaspedalen. Det får bära eller brista tänkte jag=)
De gick som en dans, volvon brummade lätt igenom snövallarna och jag var snabbt på säkert underlag igen. Snön for upp över rutan så jag såg ingenting, min enda tanke var att hålla ratten rak.
Senare på kvällen, när vi var hos mamma på den stadiga söndagsmiddagen så fick jag höra att mormor försökt göra samma sak med hennes lilla ford fiesta. Det slutade med att mormor kom gåendes in på gården och lilla bilen stod kvar i snövallen ute på vägen. Hahaha stackars mormor.
Jag lämnade av Nova, hon vinkade glatt och jag for till Askesta. Hämtade upp Sofia och åkte mot Söderala och stallet. Jag längtade efter att få rida. Var lite nervös över hur det skulle gå. Det gick ju så super bra sist så jag var rädd att det sulle gå dåligt och jag skulle känna bakslag.
Men icke, de gick super. Red runt lite för att känna på sen började allvaret.=)
Jag kämpade, Mauela är inte direkt någon häst du kan åka runt på. Så efter lite fight och skilda åsikter så fick jag över henne på min sida. Så skönt!
Vi red glatt runt och hon förljde mig. Jag kämpade med min sits. Har lagt på mig alldeles för många olater dom senaste åren.
Av någon anledning så sitter jag till höger i sadel. Från midjan och uppåt lutar jag mig framåt och innåt. Inge bra alls.
När ryttaren sitter i korrekt sists så går oftast hästen bra! Det känns sån skillnad när jag får till sitsen, lyfter handen och rätar ut axlar och skuldror. Sååååå kul! Jag vill ha en egen pålle!

Efter stallet for jag hem till duschen, man blir så kall! Det var skönt att få duscha. Jag gjorde mig klar så for vi in alla tre och mötte upp Sofia på stan. Kikade lite på julskyltningen, handlade ett linne/blus som jag ska ha till min outfit på julbordet=)
Men mest pratade vi med folk. Det är mycket folk på stan en sån här kväll så vi träffade alla som vi sällan ser=) KUL!!

Nu kommer K hem så nu blir det kaffe och nattmacka innan dusch och säng kallar!
K ska till Skara hela veckan så jag ríngde och bjöd hit Ida. Hoppas att hon kommer! Vi ses alltför sällan!

//D

Mysfredag

Så var det slut på vardagarna den här veckan. Det går så sjukt fort. Jag är fortfarande kvar i maj nångång. Haha*

Maten var suveränt god, som vanligt. =) Det blev potatis och kassler+morötter i ugn idag. Så gott. Nova åt och smaskade. Hon fick en mandarin till efterrätt.
Hon har lärt sig vart frukten står så när hon är sugen så ställer hon sig neranför frukten och låter. Bryr jag mig inte om det så börjar hon halvt skrika och räcker fram båda armarna upp mot frukten. Dom är så roliga.

Jag har glömt att berätta, för ett par veckor sedan så fick hon tag i min iphone. Hon traskade iväg mot sovrummet, tog laddningskabeln och tröck den emot telefonen! Jag blev måkta imponerad kan jag lova. Det är väldig sällan som jag laddar mobilen när hon är vaken, så hon har inte sett mig göra så många gånger. Jag laddar oftast på natten och då har ju hon redan somnad när jag pluggar i kontakten!
Goungen!

Jag var på kontoret idag, träffade Sampo och berättade att jag skulle på skyltverkstan och titta på några jackmodeller. Då sa han "åh va bra, jag har något som är färdigt där, kanske du kan ta med de hit åt mig." Absolut svarade ja, inga problemas.
Jag, Sofia och Nova for dit. Jag tittade på några jackor och när jag var klar så sa jag, "du, föresten. Sampo har något som hör till Buss & Truck som jag ska ta med mig."
Hon visade mig, oj tänkte jag. Det var 3 st stora kartonger, en lite mindre och två små. Hur ska det få plats i min bil? Har ju både barnstol, barnvagn och annat smått och gott.
Men det gick, tre låg i skuffen och resten i baksätet. Tur att jag åker stor bil!;)

Nu ska jag gå och duscha, fixa mys med popcorn, dipp och julmust och sen ska jag vänta på att Jacquline kommer. Hon skulle komma strax efter kl 8. Jag sa att hon fick komma före halv 6 eller efter 8. Så vi skulle hinna få lite lugn och ro när Nova ska få välling och sova.
Båda tjejerna blir uppspelta när hon kommer, inte så konstigt! Så därför tänkte jag, före halv 6, så hinner dom leka och prata av sig innan välling. Efter 8 så har jag fått Nova att somna gott så hon vaknar inte när Jacquline kommer.
K berättade att hon hade sagt till sin mamma att hon längtade till oss nu. Så skönt att höra!

K hade precis åkt in på Gysingevägen, då var kl 6 iof. så nu är han kanske i Gävle eller nåt om det har gått bra för honom. Hoppas det.
Bara för att det är helg och han har snöskottning så komemr det säkert snöa så här hela helgen. Då kommer han inte få sova nåt. Han ska ju iväg till Skara igen på Söndanatten. När ska min älskling få sova kan man undra!

Jag älskar dig Sofia! Du är den bästaste syster man kan tänka sig! Är så glad att jag har dig, så stolt över att Nova får växa upp med dig i sin närhet. Ni är bäst!

//D

Fredag

Men vilket mysigt väder;) Jag bara älskar när det snöar! Speciellt när jag får sitta inne i värmen och kika ut på all snö som faller ner=)

Natten har varit helt OK, hon har vaknat 2 ggr, så det är inte så farligt! Jag har sovit som en stock, innan jag somnade så blåste det väldigt mycket och det både knakade och ven i väggarna, så jag blev lite nervös. Men tydligen så oroade jag mig i onödan för när jag somnade så sov jag riktigt bra.

Imorse så hade vi som vanligt en väldigt mysig och avslappnad morgon. Vi myste nere i soffan ända till halv 9. Då blev de lite brottom helst plötsligt. Skulle ju vara på kontoret kl 10.
Vi skyndade oss upp och bytte kläder, lite smink och en mössa. Klar för dagen=) Nova fick myskläder! Till frukost åt vi smörgås, Nova fick messmör och jag åt ägg. Hon ville väldigt gärna ha min macka så det slutade nog med att hon åt halva mitt ägg. Men så är det, brukar koka ett eget åt henne men nu hade jag tydligen bara ett kvar.
Sen for vi mot stan. Det vore synd att säga att jags åg vart vi åkte, vägen var oskottad och de blåste upp snö hela tiden. Vi kom till stan, så det var inga problem=)

Mötte upp Sofia, for och uträttade lite ärenden sen var det dags för dator jobb. Nova satt i Sofias knä mitt emot mig och lekte med allt roligt hon hittade på skrivbordet.=)
Lunch med Sofia och J på Amore, jag åt en kyckling paj, första gången och det var ingen höjdare!
Jag och Nova for till Alen för lite matshopping, så nu klarar vi oss över helgen och faktiskt även nästa vecka, tror ja iaf. När det gäller mat=)
Jag glömde köpa blöjor så det får jag fixa imorgon.

Så fort potatisen kokat klart ska jag gå ut och skotta. Skotta med min nyinköpta snöskottare;)

//D

Pyntat

Nu har jag pyntat med dom nya inhandlade prylarna här hemma=) Det är sååå roligt! Jag ska försöka ta några bilder och lägga upp imorgon eller i helgen.
Jag köpte tomteluva till flickorna idag också, jag tänkte jag skulle försöka få till dom där julkorten så det inte hinner bli för sent. SKa försöka knäppa i helgen, hoppas att det är fint väder så kan vi knäppa i snön.  Annars får det bli inne framför brasan=)

K kommer hem sent imorrn, han jobbar till fyra och ska sen åka från Skara. Tycker det är lite tråkigt jag. Har hunnit blivit van av att ha honom hemma på kvällar och nätter så det blir lite jobbigt nu när han är borta inatt. Det är skönt att min sömn inte påverkas så himla mycket iaf. jag kan känna mig lite ensam bara. Tur att jag har Nova i rummet brevid.

Näe nu är det dusch och kväller. Ska läsa lite ikväll tänkte jag. Det var super längesedan sist. Vill ju bli klar med boken så R kan låna den och läsa, bäst att åassa på när han säger att han vill läsa en bok! Haha*

//D

Kväller

Ja så har även denna dag gått. Det går verkligen fort nu för tiden. Förr hann jag med hur mycket som helst på en dag har jag för mig. Nu är det annorlunda.

Jag tog mig en stödvila iaf. Hihi* Skönt!
Jag la mig på soffan och såg på en repris av något gammalt top model program, i pausen så blundade jag och somna sött.
Vaknade vid två, då hängde jag lite tvätt, letade fram lite barn/bebis kläder i stl 68. Så små söta saker!=) Nova vaknadetyp kvart i tre tror jag, då fick hon hjälpa mig lite med kläderna. Jag har tänkt att jag ska ta och sortera allting ikväll;) Haha
Allt som Nova har vuxit ur har jag bara lagt i sopsäcker och ställt i skrubben. Känns som att det börjar bli dags att sortera på riktigt, vad som ska vara kvar, slängas och skänkas till Lettland. Av det som jag ska ha kvar ska Ida få låna lite till Joline, lilla tjejen börjar bli stor nu, växer i 68 vilken dag som helst!

Jag och Nova for till stan efter middagen. Vi började på Dollar Store, där kan man alltid fynda. Så roligt! Blev en bra slant tillslut=( Fortsatte på ÖB, hade lite mycket fint men inget som jag fastnade för så vi gick in på Jysk som avslut=) Där shoppade jag en hylla till köket, röda handdukar till jul och en julklapp till Nova.
Allt tog väldigt lång tid så vi har nyss kommit hem.
Nova somnade såklart i bilen=( Inge bra idag, för jag var tvungen att väcka henne nu så att hon skulle få i sig lite välling. Det kommer resultera i att hon inte kommer somna på ett bra tag=/ Men hon ligger iaf.

Nu ska jag hämta in allting från bilen! Packa upp påsarna och se vad jag gjort för fynd och vilka platser dom ska få=)

//D

Trött

Nu verkar det som att internet fungerar igen, skumt!

Onsdagen började med strömavbrott. Jag fick lite halvpanik för Nova hade inte fått välling när strömmen gick=( Hur ska jag göra nu tänkte jag och fick några snabba ofungerande idéer i huvet. Det slutade med att jag ringa M. Vi åkte dit och Nova fick sin välling strax efter kl 8.
Fulla fart och fläkt, det blev lek för hela slanten. Saga och Nova lekte vilddjur Haha* Dom är så roliga tillsammans! Vi gjorde uppehåll i lekandet för frukost. Jag trodde inte Nova skulle äta så mycket eftersom hon sen välling.
Jag var kvar hos dom änta till kl 17=) Haft en super dag!
Jag var in till stan en sväng mitt på dagen när barnen sov som små prinsessor. Jag hämtade ut mina beställda kläder Weehoo* var in med iphonen på expert och var upp på MVC.
Hann med mina örenden, så skönt!
Körde fast med värsta xc90:in på M:s uppfart=( Jag tog nog lite förlite fart när jag skulle uppför backen så mitt i snövallen som blåst dit stannade bilen haha* Jag backade ner och tog sats och bilen gled lätt och fint igenom vallen.=) Hela fälgarna är full i snö, så nu ser det ut som jag har vita fälgar istället för svarta, uppsss....

Igårkväll myste jag och K med varma mackor igen. Attans, jag ska jus luta kvällsäta har jag sagt till mig själv. Men det är så svårt!
Kl 00 inatt for K mot Skara=( Skulle jobba där idag och imorgon. Tufft att åka mitt i natten, 50 mil i detta väder. Uscha jag skulle aldrig orka..... Men han orkar och han är bra!

Idag har vi haft mysmorgon, jag och Nova. Vi har pysslat lite här uppe men största delen av dagen har vi spenderat i soffan.
Jag är så trött! Tror jag ska ta och lägga mig och sova/vila lite nu medans Nova sover. Jag tänkte att jag skulle göra vardagssysslorna men nej, jag tror jag hoppar det. Tar det sen.
När Nova vaknar så ska vi fara in till staden, ska köpa dom efterlängtade ljusen till de två stakarna nere som står helt ensamma utan att få lysa. Jag ska även köpa lite annat pyssel som behövs inför advent! Skoj!

Inte så roligt inlägg direkt. Blir väldigt lite tankar och känslor från mig, jag skriver mer som en dagsbok=( Inte skitkul att läsa kan jag tro.

//D

Torsdag

JA FÅR INTE IGÅNG INTERNET HEMMA:( DÄRFÖR INGE BLOGGANDE! ORKAR INTE BLOGGA FRÅN MOBILEN HELLER. //D

Tisdag!

Nu var det längesen jag skrev, har haft fullt upp=) Eller iaf. inte ro att sätta mig vig vid datorn;)

Igår när jag skulle åka till jobbet så var Nova så söt. Hon värme mammahjärtat!
Jag packade som vanligt ihop alla grejer och klädde på mig. Satte mig på huk i hallen och frågade Nova om jag kunde få en kram. Så hon spatserade fram till mig och kramade mig. Sen vände hon på klacken och gick typ 3 steg, vände sig mot mig och vinkade med hela handen sen gick hon vidare till leksakerna.
Jag och T kollade på varann och flinade, hon är så söt!
Det kändes som ett bevis på att hon accepterat och vet om att mamma ska åka och jobba och jag ska vara hemma me T, sen kommer mamma hem igen! Härligt!

Natten har varit mycket bättre. Hon har bara vaknat 2 ggr. Jag har varit in till henne och gett henne nappen och hon har snällt sovit vidare. Min lilla tös, hoppas att det fortsätter så.
Jag höjde de stora elementet i allrummet uppe igår, de blev genast varmare. Tänkte om det var därför hon sov bättre. Hon kanske fryser på natten när hon sparkar av sig täcket.

Idag har vi bjudit Åsa på lunch=) Så smaskens.
Gjorde kyckling i ugn med creme fraiche, strimlat kassler, senap och persilja! Till det åt vi ruccola sallad med tefaost och rödlök. Mmmmmm så smaskens och så himla enkelt att göra!
Jag bakade en päron-nougat paj till efterrätt!!

Nu kommer K hem, vi ska göra varma mackor och mysa framflr tv:n Hihi* Nice*

Hörs imorgon!
//D

Aassåååå shiiiiit

Vilken huvudvärk jag har! Det kan inte vara sant. Det känns som att någon har stått och hoppat på mitt huvud. Jag kan inte komma ihåg när jag hade sån här huvudvärk sist=(
Vad jag än gör, sitter, ligger eller står så känner jag hur det dunkar i huvet hela tiden. Har nyss tagit en ipren som jag hoppas ska hjälpa inom kort.

Jag ska skriva ett inlägg och läsa lite bloggar, sen är det dusch och säng som gäller för mig!

Maten blev smaskens. Hemrullade köttbullar och stuvade makaroner! Vi åt hur mycket som helst, alla fyra! Så kul att laga mat då, även om det inte var någon väldigt exotiskt maträtt direkt. Men det är kul att göra riktigt god "barnmat" när Jackan är här=)

Mi & I partyt var roligt. Kul att se hur Jessica bor också. Hon bjöd på smarrig morotskaka!
Det finns så mycket roliga och fina kläder. Jag går och klämmer, känner, drar och känner lite mera! Helst hade jag köpt allting men det går ju inte.
Köpte en jätte fin tunika med fjärli på till Jackan. Den får hon i julklapp. Nova fick sig ett par byxor. Så jag kan ju inte säga att det blev någon överdriven shopping den här gången. Haha*
Jag ska ha mig ett eget party, i mars tror jag de blir=) Kul!

Imorrn är det jobb igen! Skönt med sovmorron. Eller ja, sovmorron vet jag väl inte, kliver ju upp halv 7 i vilket fall. Men jag ska inte jobba förrns kl 11 iaf=)

//D

Söndag

Haft en bra morgon/FM och en riktig kass natt.
Nova sov som en stock fram till halv tre. Då vaknade hon och var vaken till 04:40=(
K åkte och skottade snö vid halv 4, så jag gjorde allt jag kunde för att Nova skulle somna och för att Jacquline inte skulle vakna. Jag blir så himla trött, får dåligt tålamod och ledsen när hon är vaken så länge mitt i natten. Jag blir det för att jag är trött, det vet jag och försöker att tänka positivt men det är svårt mitt i natten. När hon väl somnade läste jag lite i Bingo Rimers bok för att slappna av innan jag kunde somna om. Men halv 6 var det dags igen. Nova vaknade och grinade, jag gav henne nappen och hon somnade ganska snabbt om. Redan halv 7 var hon vaken igen så jag la henne i min säng så mös vi lite innan vi klev upp kl 7. Det är tufft att vara mamma ibland.
K kom hem halv 8 tror jag, han kokade lite kaffe så mös vi tillsammans alla tre nere. Jacquline gjorde oss sällskap strax före 8. Jag, Nova och Jacquline mös ner i två sits soffan under täcket och K låg ensam på tremannasoffan. Haha* Vilken fördelning!

Vid nio var det dags för frukost, Jag hade så lite "tomtegröt" så Jag kokade lite mannagrynsgröt till Nova, Det blev även äggmacka och mer kaffe.
Nova älskar ägg. När K gjorde iordning en äggmacka så satt hon och sträckte sig efter ägg hela tiden. Haha* Hon är så rolig.

Nu har K och Jacquline åkt hem till Söders för att leka lite. Nova ligger i sin säng och sover och jag har planterat min nyinköpta en tillsammans med ljung i en stor kruka på altanen. Funderar på om jag ska köpa någon liten ljusslinga och parkera tillsammans med dessa!

Jag har fortfarande inte laddat kameran så vi får se om det blir några kort från ridningen igår.

Kl 17 ska jag till Jessica på Mi & I party!
Jag ska hämta upp Madde före för hon ville inte köra uppför deras långbacka utan fyrhjulsdrift=) K får vara hemma med tjejerna ikväll.

//D

Lördag kväll

Haft en bra EM/Kväll.
Efter att vi svullat pizza så gick vi ner och mös lite i soffan innan det var dags att kvälla Nova. Hon sov knappt en timme på hela dagen så hon somnade när hon drickit sista klunken välling, lill stackarn var helt slut.
Sen fortsatte kvällen i soffan, såg på nån halv rolig film på tv:n den slutade kl nio så då blev det kväller för Jackan också. Hon somnade snabbt hon med! Snälla barn vi har!

Jag och K tittade lite mer på TV:n sen fot jag till stan och köpte bröd och Loka. Men nu när jag kom hem så låg K nere på soffan och sov. Jag försökte väcka honom men icke, å han som ska ut och köra snö kl tre inatt, uscha!
Då jag bestämde mig för att plocka undan godiset och sätta mig här en stund. Ska kika lite innan de är dags för sängen.

Ridningen idag....
började med att skritta och trava, försökte känna efter hur det fungerar att rida, det var ju så grymt längesen jag satt på en häst. Så tyckte det var bäst att börja försiktigt. När jag kände mig varm i kläderna så började jag med att trava på små volter, byta varv ofta och göra många av- och igångsättningar. Hon ville absolut inte göra som jag ville så vi kämpade på. Jag fortsatte med att göra sluta på långsidorna, hon ville inte gärna sammarbeta så jag övergick till att göra slutor direkt ur hörn eller volt. Då började det lossna, hon slappnade av och tuggade som attan på bättet. Blev väldigt medgörlig och det kändes att hon ville arbeta.
Så jag fortsatte med travarbetet både på volt och fyrkant i båda varven. Tog en liten skrittpause då jag kände att mina ben började bli spagetti=)
När jag vilat lite så galopperade jag lite, var så trött i kroppen då så det blev inte direkt något arbete i galoppen, försökte få henne att galoppera i bra tempo och i bra form.
Sen avslutade vi med trav på stor ått-volt i lägre form!
Jätte härligt var det!! Jag fick erbjudandet att rida igen nästa söndag! Jag hoppas verkligen att jag kan, för det är nå grymt roligt!
Sofia knäppte även kort! Blev inge bra kort med min kamera i ridhus=( Tog slut på batteri också så jag har inte lagt in dom i datorn än, men om det blev något bra så laddar jag upp det imorgon=)

Nu ska jag åter igen kika på min stjärna!

God natt gott folk!
//D

Lördag

Det blir en snabb uppdatering!
Lördagen började skit, fortsatte bättre och har blivit super=)

Var och red som sagt, hur underbart som helst. Men av någon anledning så tror jag att jag är super women=) Jag red och red och red, kämpade för allt vad jag är värd även fast jag blev så slut i kroppen. Det slutade bra, blev riktigt nöjd. Jag var ju rädd att jag tappat allt som heter ridning och hästar. Men med ett bra resultat så gav det mig en kick, jag fick självförtroende direkt och jag fick bevis på att jag fortfarande kan.
Men jag lovar en sak, det känns i kroppen redan, det ömmar både här och där. Tänk vád många muskler man använder vid ridning. Det går inte ayy förklara tror jag, man måste prova för att veta!!

Jag har satt upp julstjärnorna:) Hi hi de lyser så fint i alla fönstren, nästan! Jag har två stakar som ska stå nere som jag inte hade lampor till sen ifol så jag ska inhandla nya=)Sen så lyser de fint överallt.
Jag tycker det är så mysigt med stjärnor så i vårt sovrum och i Novas rum är det stjärnor. Nere har jag två stora vita stjärnor på fot som lyser så fint. Uppe två stora grå stjärnor som hänger och resten stakar=)

K och Jacquline är påväg hem med pizza=) Smaskens!
Dom var in på BOT och tvättade Navaran, Jackan lekte nog mest i snön skulle ja tro. Då var jag snabb att tycka att dom kunde köpa med sig hem så slapp jag laga mat idag=) Hihi*

Nu ska jag se om de bloggats någon om min ssoulmate;)

//D


Idol

Jag tycker att alla idolerna har varit super idag=) Det blir spännande att se vem som åker ut=)

Nova sover jätte oroligt, hon somnade inte förrns strax före kl nio och hon har vaknat 4 ggr redan sen dess=( Tjatigt. Jag undrar varför!
Jacquline somnade ganska fort, strax efter nio, men vaknade tjugo i tio och funderade vart hennes gosdjur var. Vi hittade dom snabbt och hon somnade om.
K har åkt till stan, till garaget för han och T skulle byta stötdämpare eller nåt på volvon. Den har låtit illa ett bra tag nu så det var verkligen dags.=)

Imorrn blir det ridning, så skoj! Jag åker hemifrån halv tion, ska då till Norrala och hämta skor och shortchaps, sen Askesta och hämta Sofia och ridkläder. Det är hon som ridit på slutet så mina ridbrallor m.m är hos henne.

Nu ska jag kika ännu lite mera på skönheten. Jag vill så gärna, men när jag tänker på det och verkligen har hittat en perfa häst och jag vill bara ha den så är det så jobbigt. När jag kommer tillbaka från mina drömmar/fanatsier till verkligheten blir det jobbigt.
Det är fruktansvärt svårt att få det att gå ihop med bebis, häst och hus när man är själv på veckorna. K jobbar borta, morfar jobbar borta, mormor jobbar i Hudik och kommer hem sent varje dag, farmor jobbar väldigt mycket och bästaste moster pluggar borta, hur skulle det funka?
Aja, jag orkar inte tänka på det. JAg drömmer mig bort istället.

//D

Läst

Hahaha*
Allvarligt jag har suttit och läst och tittat på filmer tills nu, haha va händer med mig=) Får ju inget gjort av vardagssysslorna här hemma. Men det gör inget, jag kan inte plocka och feja hela tiden. Skönt att jag gjorde så mycket mat igår så det räcker till oss idag, behöver jag inte laga mat heller;)
Ikväll blir det mys med godis... mmmm så gott!

Nova sov ända till kvart i två, duktig tjej. Hon var jätte varm om hela kroppen när hon vaknade. Så  skönt! Jag behöver verkligen inte oroa mig. De är värre när det blir kallare.
Eftersom "locket! man sätter fast på dynan, som gör att det blir som en åkpåse, är alldeles för tight. Så kommer de inte gå att använda "åkpåsen" i vinter med overall och filt och sånt som man gärna vill ha=( Så jag vet inte hur jag ska lösa det. Funkar juh med filtar än så länge men inte när det bli bara lite kallare.hmm... Nå förslag?

Näe nu ska jag umgås med min älskade dotter ett tag innan det är dags för middag=)

//D

Hemma

Jappz, nu är jag hemma igen efter två timmar hårt arbete;) Jag hann precis med de jag behövde! Jag hade tänk förberett lite tills på måndag men de hann jag inte, de går nog bra ändå=)
Det är lite roligt att få komma iväg att jobba faktiskt. Jag känner att jag behöver göra något mer än att "bara" vara mamma. Det blir jobbigt i längden att gå hemma hela dagarna. Ett arbete känns bra, viktigt och betydelsefullt. Jag får mycket mer energi resten av dagen/veckan när jag varit iväg och gjort lite nytta=)

Nova somnade i bilen och ligger nu ute i vagnen och sover gott. Det är -4 grader så jag är rädd att hon bli kall, hon borde inte bli det. Hon har på sig didriksonoverallen, ullsockar, skinvantar, mössa, 2 filtar och så ligger hon på fårskinn. Jag satte på regnskyddet över utifall att;)
Jag tror det är lugnt haha*

Näe nu ska jag fortsätta läsa om ponnyn!

//D

Fredag

God morron eller god förmiddag kanske man säger nu=)
Så är det fredag igen. Very nice*
Jag och Nova har nyss ätit frukost, hon sitter här på stolen brevid mig nu, drar i laddningkabeln, leker med iphonen och läser en bok, hon är väldigt duktig på att göra flera saker samtidigt=) Haha*
Vi ska snart klä på oss och åka mot kontoret. Bästaste mostern möter oss på BOT kl 10.
Sen blir det massa för för hela slanten, därför snabbar jag mig och slänger in ett inlägg här.
Jag har sovit skit inatt=( Vet inte varför, Nova har vaknat 3 ggr tror jag. Inatt har jag inte drömt mardröm iaf. som natten innan.=( Drömde om massa leopardfärgade ormar som hade slingrat sig runt mina ben och dom gick inte att få bort=( Uscha...

Fick ett bra förslag på sms nyss och förslaget har jag faktiskt funderat lite på själv redan innan jag fick sms:et. Jag ska kolla läget hur det ser ut så kanske de kan bli en ridtur imorgon. Vore så mysigt att få rida en sväng, det var såååå längesedan.

Näe nu e de dags att göra oss klar!!

//D


Kväller

Nu ska jag alldeles snart gå och sova. Tänkte skriva ett inlägg och gå och duscha efter det. Känns som att det enda jag gör nu när jag har lite tid över är att sitta och lusläsa bloggen, titta på filmerna och bara önska önska önska att jag hade möjligheten.
Men det känns som att jag måste inse fakta. Eller måste jag bara inse att det faktiskt går att planera? Jag är så klyven men jag ger inte upp, inte än.
Jag ska läsa klart hela hennes blogg och hoppas på att det klarnar i knoppen=) Jag har ögnat igenom det mesta men jag vill läsa varenda ord, vill inte missa nåt!

 

Em har rullat på som vanligt. Nova vaknade och jag lagade mat. Hon stod mest och drog mig i benen medans. När jag kunde så lyfte jag upp henne och allt blev bra, super nöjd lver att få vara med och titta. Men det går inte riktigt bra att laga mat med en ettåring på armen, så när vissa saker skulle göra fick hon kliva ner på golvet och då stod hon istortsett på mina fötter. Ja det är inte lätt jämt....

Det blev pasta med ost- och broccoligsås till middag, ännu en favorit hos Nova. Det blev väldigt mycket mat. Jag gjorde ostsåsen på 7 dl mjölk haha* Jag hade västerbottenost den här gången, så gott. Många lådor blev det=) Nova fick 2 st resten gick till min älskade broder.

 

När Nova somnat för kvällen så satte jag mig här, tiden gick fort, jag hann bara kika på snyggingen lite innan halv 8 hos mig började. Jag sprang ner och kikade sen hamnade jag här igen. Har suttit över en timme och läst och kikat. Tänk vad manisk jag kan bli. Det är så jobbigt. Jag hatar verkligen sånna här dagar. Jag önskar så innerligt att jag hade tid att hålla på med mitt intresse, att jag hade pengarna och möjligheten. Jag hoppas att det blir så en dag!

Pia: Hahaha* kunde jag hade jag gjort det igår;)

Sofia: Verkligen!

Näe nu är de duschen som gäller. Imorrn ska jag jobba mellan 10-12 väldigt välbehövligt vill jag lova. Nova får vara med sin älsklings moster imorgon. Hon älskar deras egentid tillsammans. Är det finväder ska dom ut på en härlig promenad!

 

//D


Gröt

Yes då har jag ätit min första julgröt, skinksmörgås och druckit mitt näst första julmust för i år. Det var så gott! Mycket folk var det, väldigt trevligt att spendera en timme med Pia och Hanna=) Sjysst att jag fick följa med er!
Nova skötte sig exemplariskt, som vanligt!

Jag hade ju tänkt att hon skulle sova på FM, jag trodde också att hon sov. Men rätt som det var så hörde jag henne så jag gick dit. Hon satt mitt i sängen och lekte med sina gosdjur, när hon såg mig reste hon sig genast och flinade brett. Så de verkar som att hon bestämt sig för att bara sova en gång om dagen=) Hon tycker att hon är stora tjejen.
Så jag tog upp henne och det var full fart. Hon fick lunch och sen for vi till stan. Hon somnade i bilen och sov en liten stund inne på Kontorsvaruhuset. Det blev nog varmt för hon vaknade rätt snart. Så då fick hon kliva ur vagnen och sitta i mitt knä och ära julgröt och ostsmörgås, smaskens tyckte hon. Hon pratade och flinade om vart annat.
Jag hoppades att honskulle somna igen påvägen hem, för de är alldeles för lite att bara sova 40 min på en hel dag, men de gjorde hon inte. Jag har iaf. lagt henne i sängen nu och jag hör inget från henne så förhoppningsvis somnade hon.

Nu ska jag ta och kika lite på den veckre från Norrköping!

//D

Torsdag

Så fort veckan går, nu ör de snart fredagsmys och helg. Jacquline kommer på fredagkväll. Det blir mysigt, känns som att det var väldigt längesedan hon var här nu. Jag funderar på om jag ska försöka knäppa nå bilder på de två så jag kan göra julkort=) Vi får se hur helgen blir om det finns utrymme för det.

Har hittat någon intressant, han kallas Gustav, är 170 cm, bor i Norrköping, tävlar hoppning, är sportig, stilig och så vacker. Han har det lilla extra;)
Han är så fin. Jag ska läsa och kika lite mer på honom innan jag mailar!

Igår kväll blev det inte mer än Grays. Jag var så trött. K kom hem halv 9 tror jag, pratade lite och så sen gick vi och la oss. Skönt!
Men tyvärr så vaknade jag med huvudvärk. Det är inget jag gillar direkt. Kanske skulle berhöva gå och få lite massage, oftast kommer det från nacken och axlarna när jag får huvudvärk. Jag brukar fuska lite, istället för en riktig massage så får K trycka ut dom störta knutarna och spänningarna så klarar jag mig ett tag igen=)

Nova ville inte ha så mycket frukost idag, hon åt bara en halv smörgås, en halv banan, en vindruva och lite vatten och lite mindre mjölk.
När hon tyckte att hon var klar så gick vi och bytta blöja, tvättade händer och borsta tänder och nu ligger hon i sin säng och sover. Jag vet att jag sa att jag skulle försöka hålla henne så hon bara sover en gång om dagen. Men det blev inte så idag, hon var jätte trött, jag e jätte trött och kl 12 ska vi vara i stan på grötträffen så jag kände att hon hellre fick sova nu så är hon pigg där vid lunch. Lämpligt! Men jag ska börja imorgon!

Sofia: Ja nå så fruktansvärt!!!! Våran guldklimp!

 

//D


Sover

Nu ligger lillhjärtat och sover! Hon är så underbar! Jag är så extremt lycklig att hon valde just mig som mamma=) Tänkt vilken tur jag haft!!

Nova har varit glad och snäll hela kvällen. Tycker att det fungerat fruktansvärt bra idag även fast hon bara sovit en gång. Jag tror jag gör lika imorgon. Vi får planera dagen lite bara. Först välling, lek, mer lek, frukost, lek, mer lek, lunch och sen får hon sova. Sova länge förhoppningsvis=) Gärna 2½-3 timmar tycker jag. När hon vaknar blir det lek eller annat som ska göras innan middag. Mera lek och sen kväller. Tror det kommer gå jätte bra=)

K skulle stanna på BOT ikväll för han skulle träffa en person som sökt jobb på verkstaden. Det resulterar i att han bli sen och jag får kolla på Bonde och Grays själv, men det ska nog gå bra! Så längen han kommer hem till kvällen och vi får krypa ner i sängen tillsammans så fungerar resten kanon!

Ja just de, ska lägga upp några bilder från dagen och gårdagen tänkte jag=)

Nova igår efter middagen och sen spelade hon orgel med farmor!
         


Fina nya overallen innan vi for till M



Bus vid frukostbordet!
              


Ja de var de, lite bilder blev de iaf. tyvärr inte nå bilder på all lek för jag glömde knäppa kort då. Hade visst glömt att jag hade kameran med eller nåt, haha*

En sista bild på middagen som serverasdes=)
Fiskgratäng och dillpotatismos med coleslaw


Mat

Smaskens! Maten blev så god. Jag trodde att Nova skulle äta lite grann bara eftersom hon åt ett helt päron innan maten. Men det var inga problem. Hon åt sin portion och lite av min.  Så skönt att hon är duktig på att äta. Det har hon alltid varit ända sedan hon var liten. Måste va jobbbigt att ha barn som äter dåligt, så man får truga och greja.

Imorgon ska jag på Kontorsvaruhuset och äta gröt och skinkmavka;) Första för i år. Sååå gott. Var dit ifjol också, kikade, handlade och smaskade gröt. De blir nog samma lika visa i år skulle jag tro. Dom hade bra priser på chocklad i år så vi får se om jag köper lite=)

Ikväll är det Grays! Längtar!

Snart ska Nova få hoppa i badet och blir ren och fin. Sen är det kväller för hennes del. Hon är bra trött nu men ändå väldigt glad. Hon går och leker för sig själv, staplar grejer och packar påsar. Hon är jätte duktig på att leka själv!


//D

 


Trevlig dag=)

Super duper dag fick vi till=)
När vi kom till Madde så hade hon dukat upp frulle så det var bara att sätta oss och äta! Smaskens! Nova var duktig och käkade massor=) jag knäppte lite bilder på dom små, tänkte lägga upp dom ikväll när hon somnat.
Sen blev det lek och bus, barnen är så söta tillsammans.
Vi försökte titta på "våra bästa" men det gick sådär. Både Nova och Saga ville vara med hela tiden så vi missade rätt mycket kan man säga.
Halv 12 var de lunchdags, Nova käkade ris och kyckling i chilisås... smasklens! Sen var dom trötta! Jag klädde på Nova och la henne i vagnen. Medans jag bylsade på med filtar så somnade hon sött. Väldigt lämpligt. Så första dagen med bara en sovtid har gått super bra.
Hon sov ända fram till kvart i två tror jag.
Madde väckte Saga så for vi till stan. Sprang ett varv på Hollywood men hittade som vanligt inget av intresse. Efter att vi uträttad våra bestyr, eller Maddes bestyr;) så for vi hem till mig.
Jag köpte ju en klänning i Sthlm som jag kom på att jag aldrig kommer att använda, den är jätte fin, men inte min stil. Så Madde fick ta med sig den hem och prova och känna och eventuellt så köper hon den=) Hihi*

Jag började med maten direkt. Fiskgratäng med citron och dill, och dillmos står på matlistan idag=) Gött! Fisken står i ugnen och potatisen kokar för fullt. Jag är jätte hungrig. Eftersom jag är det så borde Nova vara det så hon har fått äta ett päron nu innan maten=)

Ja just de, jag beställde kläder på nätet från HM. Kunde inte hålla mig. En klänning, ett par byxor och en kavaj.=) Kavajen och klänningen kommer v.47 och byxorna v.48 weeehooo* va roligt. Jag har snart fått ihop min outfit till julbordet=) Kanon.

Vi hörs mer senare.


//D


Onsdag

Gomorron

Här är det -8.5 grad. Friskt och härligt! Nova ska få ha sin nya Didricksson overall på sig för första gången=) Hon kommer vara så fin=)

Vi har myst nere i soffan! Ätit välling och tittat på reprisen av "våra bästa" från igår=) Jag har legat på soffan och Nova legat med gosfilten ovanpå mig och myst=)

Jag har startat värmaren på bilen och ska nu ta och göra oss iordning för att fara till vackra M och hennes vackra barn!

//D

TV

Nu borde jag egentligen sitta nere och kolla på desperata husfruar. Jag ska göra det alldeles snart.
T och K var här så vi fikade lite och så, kände att jag behövde ta reda på de innan jag fortsätter kolla på tv.
Jag fastnade här också iof. men det blir lätt så=)

K ska åka till staden och tanka min bil, och fylla på luft i bakdäcken, det är ganska drygt med pyspunka kan jag lova.

aja, nu är det tv dags iaf=)

sees
//D

Besök

Vi har haft besök vilket resulterade i att umgås med svärmor/farmor.=)
Vi åt köttfärsbiffar, potatisgratäng, sås och coleslaw. Smaskens! Jag hade inte riktigt alla ingridienserna till coleslaw så det blev utan lök åsså körde jag med johnnys senap iställer för dijonsenap. Men det gick utmärkt! Den blev kanongod. Biffarna blev perfekt, så goda. Jag körde dom bara i ugnen istället för att steka dom först, slapp jag oset;) Very good!

Efter mat så blev de lek! Nova och farmor lekte massor medans jag tog rätt på köket och kokade kaffe. Fixade en varsin bit hallonpannacotta paj till oss också=) Så gott.
När hon for hem så var det pyjamas och välling för Nova. Hon somnade direkt. Hon har bara sovit en gång idag. På FM på kontoret, sen ville hon vara vaken så då fick hon de, gick hur bra som helst. Kanske är dags att införa en sovsväng om dagen nu. Jag provade för ett par månader sedan också men då funkade de inte. Det är nog dags att testa igen.

Nu är det halv 8 hos mig som gäller=)

//D

Tisdag

Imorse for vi in på kontoret, var där strax före kl 9 tror jag=)
Vi åt frukost och umgicks me folket. Nova charmade på som vanligt. Ingen missar henne! Så söt. Medans vi fikade så satt nästan alla och kollade på henne hela tiden medans hon mumsade ostsmörgår och vindruvor=)
Tror vindruvor är hennes nya favvofrukt=)

Nu är vi hemma igen och har ätit lunch, spagetti och köttfärssås med ärter och morötter. Allt gick i! Hon börjar få en riktig liten kula tjejen min!
Vi har jobbat lite mer här hemma. Jag fick mycket gjort medans hon sov ute på ballkongen på kontoret men jag blev inte klar men nu är jag de=) Skönt!

Funderar på att åka till stan och handla lite, räcker egentligen att jag handlar imorrn men det kan va skönt att få det gjort. Jag måste iaf. posta lite brev och så.
Imorrn är det Madde dejt, äntligen!
De var så längesen.=( Tycker de e tråkigt att vi ses så lite nu. Men de tar vi igen imorrn=) Det blir massor med gofrulle, kaffe, våra bästa och en massa lek, bus och prat.

Sånna här dagar tycker jag att det är lite tråkigt att inte ha affär och postlåda i närheten. Skulle vara så skönt att packa in Niva i vagnen och knata iväg och uträtta ärendena. Det är soligt och fint, lite kallt i luften och varmt i solen. Men men det är dom det är, bara ta bilen och fara.

//D

...

Så är det kväller igen. Jag är så trött!
Jag har i stort sett bara legat nere på soffan sen sist jag satt här. Men man får göra det ibland också.=)

Tänkte jag skulle lägga ut några fler bilder från igår=)

Gänget!
          

Nova och bästisen!
 


Det är så fruktansvärt roligt att ha en kamera som knäpper fina bilder=)

Sofia: Ja, de tycker jag verkligen att vi ska göra=) Så roligt! Ja hon får vara med mycket nu, de blir lätt så med ny kamera. Hon finns alltid med så de blir många många kort på lillhjärtat!

 

God natt gott folk!

//D


Måndag

Har inte haft tid att blogga=( Eller jo ja provade imorse men då var det nå knas med internet så det var så segt och tillslut fungera ingenting...

Men nu sitter jag här=)
Jag har precis lagt Nova. Hon fick välling så somna hon direkt. Hon hade sovit lite på EM så det är nog därför hon somnade så snabbt.
Efter en mysig morgon med Nova så kom Nannyn strax efter 11. Jag packade ihop mina saker och for mot stan och kontoret. Påvägen dit ringde Koffe, min kusin, och sa att trucken på deras jobb gick dåligt. Jag skickade dit J. Han fixar den på nolltid, tror jag iaf. Haha*
Jag kom hem trax efter tre, tror jag. Jag handlade på vägen så det var bara att börja laga käk. Idag blev det korvstroganoff och ris, så gott!!
Min mat och Novas mat.
    

Vi åt allt och jag tänkte att vi skulle dela på en satsumas till efterrätt men Nova åt den med. Jag fick en endaste liten klyfta. Haha* Det är bra att hon äter!

Ja, kvällen igår. Den var super lyckad. Det är så mysigt att ha alla här och bjuda på mat, leka med Nova, prata en massa och bara umgås super mycket. Pappa blev väldigt rörd över den fina presenten, jag tror nog att jag såg en tår som trillade. Jag glömde naturligtvis knäppa kort på presenten. =( Men om ni är nyfikna så tog Sofia bilder, www.sodiro.blogg.se

Maten bestod av:
Hemagjord skagenröra med avokado på rucolabädd


Helstekt fläskfilé och potatisgratäng, marinerade morötter, kall vitlökssås och kall paprika- chilisås


Hallonpannacottapaj med färska hallon


Så gott!
Alla verkade nöjda, glada och mätta. En perfekt meny, ihopsatt av bästaste systern i världen. Vi är ett grymt par.

Nova ville gärna hjälpa till i köket=)
                   

 

Bjuder på mer bilder senare. Jag ska plocka undan lite nu innan halv 8 hos mig börjar=)

 

//D


Söndag

Imorse fick jag sova, ända till kvart i 8. Så skönt Hihi*
Nova klev upp med sin pappa idag!=)
Strax efter 8 åkte K till jobbet, han ska ha hjullastarutb. med några elever idag. Inne på buss och truck så han är inte så långt bort iaf=) Skönt!

Här hemma har vi fejat för allt vad vi e värd. Före frukost så, dammsög, städade badrummet och så plockade vi reda på tvätten. Sen var de dags för välbehövlig frulle. Vi gjorde mannagrynsgröt imorse också. Hihi*

Nova vid frukostbordet
         

När Nova somnade så torkade jag golven uppe och efter det satte jag mig och knepade ihop pappas present. Jag hann med halva, de tog lite längre tid än jag trott. Nova vaknade så då fick jag snabbt plocka ihop alla smådelar, sax, klister, foton och andra roliga saker=)
Vi tog tag i nedervåningen. Dammsög och torkade. Sen fortsatte vi med lite roligt myspysfix häruppe=)

Lunchen bestod av ugnstekt falukorv, potatismos och kokta morötter. Smaskens.

Å nu sitter vi här. Jag försöker skriva och Nova sitter i mitt knä eller bredvid, lite olika, och leker med alla roliga kablar m.m som hör till kameran.

Jag tänkte bjuda på några testbilder från resan till Gävle igår. Sofia lärde sig dom olika inställningarna=)

Vattenfärg                   Gammaldags           Vanlig                  dom två bästa
              


Jag tar någon bild på Nova också hemma hos mormor=)

Novas Hörn              Weee                  Mormor mys
         


De var det som jag bjuder på just nu. Börjar längta efter kvällen. Jag vill att klockan ska vara fyra och alla goa och glada dyker upp innanför min dörr hihi*

//D


Puh

Nu är jag klar för ikväll=)

Vi åkte till valbo/gävle idag. Mycket roligt! Jag åkte till mamma strax efter elva tror jag. Nova blev super glad när hon kom dit och gick direkt in i vardagsrummet och satte sig i sitt eget lilla hörn i soffan=) Så söt!
Jag for, hämtade Sofia i Askesta. Blev bjuden på god kladdkaka och kaffe hos henne och J innan vi for.
Massa prat och lek med kameran påvägen ner. Helt plötsligt var vi bara framme.
Började på expert i valbo, skulle framkalla bilder men deras 1 timmes framkallning fungerade inte. Så typiskt! Så då åkte vi in till gävle. Parkerade i sveriges trängsta p-hus kan ja lova. Jag fick till och med backa och ta om en, de e tufft att åka XC90. Men vi tog oss in och hittade en parkering.
Traskade iväg och fixade med korten. Kikade på Gina Tricot, Cubus, Bik Bok och HM. Ja handlade en leopard färgad kjol på Gina och Nova handlade nyårs outfit på Cubus=)
Sofia va bäst, handlade inget men provade mest=) Haha*
Korten blev bra och vi for mot valbo igen. Sofia skulle på hööks och köpa en ny bädd till Kita,=) Vi hittade en som passar kanon, Sofia trodde den skulle bli för liten.
Sen blev de Donken och hemfärd.
Känns som att det gick lika fort hem faktisk. Haha*
Ja lämpade av Sofia och for hem och fixade de sista till pappas present på datorn. Mailade de till mig själv och så for jag till mamma.
Nova satt kvar i sitt hörn i soffan, hon och mormor kollade på Ankan Anki=) Mormors favvofilm!!!
Skrev ut papper, drack kaffe och sen for vi hem.
Nu sitter jag här och det svider bra nog i ögat. Riva pepparrot är inte att leka med de inte, hacka lök på de gör inte heller saken bättre.
Jag har förberett allt jag kan inför matlagning och bjudning imorgon. Läre köpa lite dill och stenbitsrom till skagenröran, sen är den klar. Såserna och efterrätten är klara och köttet matinerat! Very good!!

Nova fick bada när vi kom hem, de gillar hon! Sen blev det välling och sängen. Hon hade svårt att somna idag! Tråkigt tycker jag, hon är ju så trött men gör allt för att inte somna. Hon ligger och surrar för sig själv, när hon börjar gråta går jag in till henne och då står hon i sängen, skrattar, lägger sig ner och drar gosen upp i ansiktet. Allt de hinner hon med innan jag ens kommit fram till sängen. Vet inte om de bara är så att hon vill ha sällskap eller om ja... ja vet inte.

Nej nu ska jag sätta mig i soffan och vila ryggen lite!

//D

Lördag

Så var det lördag FM igen, veckorna går så otroligt fort! Pissväder är det ute också, uscha!

Natten har gått ganska bra, hon har hostat lite grann inatt=( Tråkigt för henne. Men hon var väldigt pigg igårkväll när det var sovdags och även imorse. Hon far runt som en vettvilling och är så högljud hela tiden. Hon ler med hela ansiktet och skriker rätt ut bara. Haha* Lillfröken!

Vi åt mannagrynsgröt till frukost idag, hennes favorit.=) Hon brukar få mjölk i en mugg till gröten men idag tömde jag på lite i tallriken tillsammans med gröten och då blev det små mycket smaskigare tyckte hon=) Hon åt inte så mycket själv, lekte mest med skeden. Men det gör inget. Vissa ggr så äter hon väldigt bra själv och andra ggr är det mest lek.
Jag passade på att klippa hennes naglar när hon låg på skötbordsunderlägget. Lämpligt att jag fått henne att ligga stilla när vi byter blöja och så. Tidigare ville hon hela tiden snurra runt, sätta sig upp, krypa iväg m.m. Jag tyckte det var mest jobbigt så då började jag lära henne att hon måste ligga stilla. Nu kan jag gå och hämta något i garderobern eller så så ligger hon fortfarande kvar!
Alla naglar klippta, ny blöja, gofilten, napp och sängen. Ja där ligger hon nu, hon brukar ju sova nu efter frukost men jag hör henne, hon låter inte alls trött. Låter pigg och glad och busig så vi får väl se om hon sover något.

Jag ska göra mig klar och packa ihop alla grejer jag behöver, Novas grejer och stuf. Sen när Nova vaknar igen ska vi fara till mormor, de ser ut som att jag och Sis ska ta en tripp till Valbo! Hihi*

//D


Fredagsmys

Haft en super EM, som vanligt haha*
Vi har lekt, lagat mat, som blev smaskens! Gjort matlådor och lekt ännu mera=)
Nu har jag lagt Nova och passar på att skriva ett inlägg innan jag ska gå och duscha, skulle egentligen kört en sväng på crosstrainern nu när jag börjar komma in i de men jag orkar inte idag. Latmask!

Imorrn blir det flera timmars egen tid. Nova ska till mormor och umgås och K ska till Sthlm och hämta en bil. Så då ska jag bara bara vara själv hihi* Jag har lite måsten som ska fixas, mycket av de ingår i papps present! De ska bli så skoj att ge honom de på Söndag. Han kommer bli överraskad, rörd och super glad. Det tror min magkänsla iaf.

K är påväg hem nu, hoppas att han köpt med sig fredasmys godis=) Så ja får tjocka på mig lite medans ja kollar på idol.

Jag provade nya kameran också, innan ja läst instruktionerna. Uppss... ja läste lite för ett tag sen och det stod att innan jag börjar fota ska jag gör något med minneskortet. Oj då, de gjorde inte jag. Men det är nog ingenting som jag inte kan göra nu. Men jag knäpper inga fler bilder innan jag tittat igenom boken iaf.

//D

Skit väder

Usch, fy och blä!
Så tycker jag om 4 plusgrader och regn.
Var på staden och mötte upp Sofia, vi var på bokia, lunchade på furan och handlade kamera på Expert och mat på Alen. Hann me mycket på dom 2 ½ timmarna vi va i stan.
Känns så roligt att jag köpt en kamera. Blir så less på den skitdåliga kameran i iphonen så ja kände att de var dags att handla en. Så ikväll ska jag lära instruktionsbok och lära mig hur man göra. Sen ska de fotas! På allt och alla haha* Den är ganska liten och behändig så jag kan ha den med mig i väskan. Very good!

Jag ska ta och börja lite me pappas present tror jag. Har ju fixat grunden, bara själva tillverkandet kvar=) Det roligaste. Handlade lite välbehövliga grejer på Bokia! Ska bli kul att börja hihi*
Kan ja ju knäppa kort också på det jag gör med min nya kamera;)

//D

Snart

Är det dags för "våra bästa" Hi hi
Det har blivit lite av en egen favorittid på dagen. Nova sover, jag klär mig och sminkar mig sen tar jag med mig kaffe ner och ser på programmet medans Nova sover. Hihi
Förövrigt så har jag lagat lite matlådor till Nova.
Igår fick hon två lådor med ris och chilikyckling, idag har jag snott ihop 5 st lådor med spagetti och köttfärssås, 2 st lådot med potatismos och köttfärsslimpa och 3 lådor med stuvade makaroner och rullade köttbullar=) Se så mycket Nova mat det blir av 500 g köttfärs=) Så bra.
Nu ska jag bara koka lite olika grönsaker så är lådorna kompletta och kan hoppa in i frysen=) Mycket bra.

Min älskade mamma ringde nyss, hon ville låna Nova imorgon! Klart hon får det. Nova älskar att vara hemma hos mormor. Så då fick jag en ide. Hi hi vi får se vad det blir=)

Vi ska äta ugnsstekt falunkorv och rotfrukter i EM så de blir säkert någon låda då också, de behövs verkligen för nu är det tomt i frysen.

R var hit och hämtade sina matlådor igår så nu är det väldigt tomt, han hämtade säkert 20 st om inte fler. Haha* Det är roligt att laga mat. Nu är det bara att börja fylla igen.

Jag läre komma ihåg att svänga in på banken idag. Nova har ju tryckt på min bankdosa så jag behöver PUK kåden. Så typiskt!

//D

Fredag

Go morron!
Vi har en super mysig morgon och natten har varit bra. Jag vet inte om det var honungsvattnet som gjorde mirakel direkt eller om det är så att hostan börjar gå över. Hon har inte vaknat och hostat något inatt, så skönt. Hon har vaknat till någon gång och jag var dit med nappen annars har hon sovit som en ängel=)
Nu är hon i rummet och leker, jag hör alla möjliga melodier och ljud från hennes leksaker=)
Vi åt välling nere i soffan medans jag kollade på reprisen av "våra bästa". Jag missade ju de igår. Men så spännande de var hihi*
Nova är väldigt kramig och gosig idag, hon låg med mig i soffan super länge innan hon började leka. Det är så underbart att få vara hennes mamma=)

Nu kommer hon här i full fart! Såg att jag sitter vid datorn och vill vara med!


//D

...

...Doktorn sa: Det är bara bra med lilltjejen. Hon ser jätte fint ut i öronen, halsen och lungorna. Hostan beror på att hon haft ett virus som är över och är ingenting som man behandlar. Det smittar inte och är inte farligt. Eftersom hon är så liten så tar det längre tid för hostan att gå över än för större barn och vuxna, hon kan inte hosta upp slemmet på samma vis som äldre kan.
Det bästa du kan göra för att det ska gå över fortare är att ge henne kokt honungsvatten. Koka vatten, lägg i honung och låt det svala till drickvänlig temperatur.
Skönt tycker jag! Sagt och gjort så har hon fått honungsvatten ikväll och jag hoppas att det blir bättre snabbt. Han sa också att alla mjölkprodukter är slembildande så om jag vill och tror att Nova går med på det så kan jag byta ut vällingen på kvällen som osötad saftsoppa! Men jag väntar med det och kör på honungsvatten någon vecka. Hon älskar verkligen att få välling på kvällen, det är gott och mysigt! Så jag vill inte byta ut den. Men vi får se blir hon inte bättre så provar jag självklart med de!

Efter doktorn så var vi och fikade hos Jennie och Filippa, dom har fyllt år båda två och vi har inte varit dit=(
Här är några lekbilder=)
  

  



Dom lekte så sött så. Filippa har en Hello Kitty dator, verkade som det var Novas favorit! Det känns som att jag behöver köpa en sån. Även om den är från 5 år. Haha*
Hon blev så arg när vi skulle åka hem och hon inte fick leka mer med datorn, lilla vännen!

EM rullade på.
Jag var ut till Askesta och lämpade inbjudan till Fars dags middag här ute hos oss. Jag la den i brevlådan så när pappa och Åsa hämtade posten fick dom sig en överraskning. Glada blev dom! Jag var tvungen att ringa till pappa och fråga om dom inte hade hämtade posten för jag hade ju inte hört nåt från dom. Hihi Han skrattade när jag berättade varför jag ringde.
Sen for vi på ÖB och handlade lite, julassietter, honung och makaroner=)
Väl hemma igen så lagade jag mat, idag blev det kyckling, casewnötter och ris! En bild:


Smaskens! Jag och Nova käkade och strax efter fem kom R och fick sig lite mat.
Efter det var de full fart med lek. Jag och R satt/låg på golvet i rummet och Nova lekte allt vad hon kunde. Vad vi skrattade=)
K kom hem och käkade, jag kvällade Nova och sen såg vi på Halv 8 hos mig med en liten kaffekopp var. Gött!
Jag kom på att jag glömt handla så jag for ju iväg. Stannar på parkeringen på Alen och inser att jag glömt plånboken hemma. F*A tänkte jag högt för mig själv. Fanns inte så mycket att göra mer än att åka hem igen
=( Skit oxå.

Så nu sitter jag här och skriver. Ska ta och bre mig två mackor och gå ner till soffan och umågs med K ett tag nu.

Sofia: Hon är så underbart söt. Går inte att beskriva!

 

//D


Torsdag

Det har verkligen inte blivit mycket uppdaterat idag inte. Men så är det ibland.
Jag satte mig vid datorn en gång men då lyckades Nova trycka på några tangeter så allting hängde sig. Efter många ramsor fick jag äntligen av datorn! Vi lekte istället!

Här kommer en bild på Nova sen imorse, synd bara att kameran i Iphonen suger!


Min vackra tjej!

Jag ska uppdatera mer senare. Läre åka in på Alen och köpa våtservetter och mjölk, glömde de förut idag=(
Så typiskt!

Jag längtar tills imorron!

//D

TV kväll

yes så var kvällen över, bara en dusch på de här så sen är det sängen som gäller för mig.

Jag blev illa berörd av halv 8 hos mig, tycker att det var väldigt oproffisionellt
Bonde söker fru, var hur bra och roligt som helst. Jag bara älskar att se på det programmet, ja önskar all lycka. Bra tv blir det iaf.
Grays, ja va ska man säga. Ja bojkottade programmet och gick och tog reda på den överblivna maten. R fick två matlådor. Delade sockerkakan i 3 delar och förs in den. Nu har jag både bullar, sockerkaka och kubb i frysen. Bara att komma och fika=)

Madde: Kan jag lova, dom är underbara! BFF!

Jag är redan så torr om händerna så knogarna spricker, å vintern har knappt börjat=( Jag smörjer mig med Helosan fotsalva varje kväll men ändå svider det och blir sprickor. Så tråkigt. Undra varför jag har sån känslig hud för?!

Det blir inge Matfors för mig imorgon=( Men jag förstår till fullo, vore bara så roligt att göra en liten roadtripp. Men vet du?! Det kommer fler ggr.....

Ja men de var väl allt. Eller jo förresten, jag funderar att beställa en klänning och en kavaj från HM. Ska kika på det imorgon. Finns väl säkert inga kvar men då är de väl så.....

God natt!

//D


Full fart

Vi har ätiit och lekt. Nova tyckte inte om maten så super mycket men de gick i=)
Vi tog banan til efterrrätt. Det är verkligen nåt hon gillar=)

Nu ska vi gå ner till tv:n och soffan och leka lite mera medans jag ser lite på TV=)

//D

Sover

forfarande! Lilla hjärtat mitt, hon bara sover och sover. Jag antar att hon verkligen behöver det men snart får hon ta att vakna. Hon måste ju kunna sova ikväll också!
Jag är super hungrig!

När jag plockat undan och satt på diskmaskin m,m så visste jag inte riktigt vad jag skulle göra så jag bakade en sockerkaka. Den står i ugnen nu och göttar på sig. Smaskens!

Ikväll är det Gray's på TV:n som gäller. Jag längtar! Tycker de är så bra!

Sofia: Ja verkligen smaskigt! Ni två betyder mest för mig också! Du å jag mot världen. Jag längtar också till Fredag, de ska bli så mysigt. Söndan ska också bli urmysig! Hihi*

 

//D


klart!

Ja så var maten klar. Gick på ett kick. De måste vara den snabbaste och lättaste maträtten att göra. Haha* Jah kokade lite morötter till så det skulle bli lite roligare. Nu ska jag bara vänta på att Nova vaknar innan vi käkar=)

Eftersom vi var hos M och Saga så bleb em sovningen väldigt sen. Så jag skulle tro att hon sover till fem iaf. vi får se hur kvällen blir, är hon väldigt pigg får hon stanna uppe med mig och se på halv 8 hos mig. Det löser sig!=)

Det gick bra att jobba idag, hann med allt och lite till så jag känner att jag behöver inte jobba på fredag. Jag ska åka dit en sväng ändra imorrn eller på fredag och betala några räkningar bara men det är allt=)
Men fredagen har redan massa planer så vi får se hur det blir.

Imorgon är det också mycket! Först läkarbesök för Nova, eventuellt följa med Åsa till Matfors, fika hos Jennie och rida Matildas häst. Men allting hänger på hur det går hos doktorn. Det beror helt och hållet på vad han säger om Nova. Ska bli skönt att få veta vad det är och om hon kan få någon form av medicin eller så. Vill verkligen att hon ska slippa den här dryga förkylningen!

Som sagt så jobade jag idag, kom hem vid 12 tror jag. Nova satt inne vid bordet och åt mat. Hon gav mig ett riktigt tigerleende när jag kom. Jag blir verkligen glad av att komma hem och se hennes lysande leende mot mig. Det är en så fruktansvärt härlig känsla att ha henne. Bara att veta att hon finns pga av mig och K. Att en sån liten varelse kan komma ut ur min kropp, växa och förändras för varje dag som går. Hela tiden märker jag förändringar hos henne. Hon börjar verkligen bli en egen liten människa. Hon är inte någon bebis längre som behöver allting hela tiden.
Vill hon ha något så säger hon till på ett eller annat sätt, hon gör sig förstådd och hon förstår mig. När jag säger något så vet hon vad jag menar.
Som idag tex. när vi var hos M, M skulle byta blöja på Saga så dom gick in i badrummet och Saga la sig på golvet, Nova stod på sidan och tittade på. Typ 45 min senare så skulle jag byta på Nova, vi stod då i hallen. Jag tog fram en blöja och sa till henne, Nova kom så ska vi byta blöja. Då tittar hon lite på mig och så går hon mot badrummet och öppnar dörren och sätter sig på golvet. Det är så fasinerande att hon liksom bara går mot badrummet, för att hon såg att Saga bytte där inne. Att hon förstår att där på golvet ska vi byta. Det duger inte att göra de någon annanstans liksom. Go tjejen!

Nu hör jag henne hosta lite, hon kanske vaknar snart ändå. Men nej, de är fortfarande tyst!
Det är så underbart att höra henne säga mamma, när som helst bara säger hon de. Ibland på nätterna när hon hostar och vaknar så kan hon säga mamma när jag kommer in i rummet. Det är så härligt att betyda så väldigt mycket för någon, går inte att beskriva!

Jag ska fixa lite innan hon vaknar!

//D 


...

Tjo!

Nu är jag hemma, har skottat gången mellan uppfarten och bron, bron och halva altanen. Very good!
Nova ligger och sover och jag ska alldeles snart börja med maten. Det blir amerikansk makaronirätt idag. Haha väldigt komplicerad middag. Eller inte.

Har varit hos M och fått god lunch, riktigt smaskig kycklingsallad med tefaost! Vi snackade massa skit och jag drack kaffe;)
Nova och Saga lekte som vanligt. Dom är så söta tillsammans.

Nu är det käk
//D

Onsdag

Go morron alla glada!
Nu sitter jag på kontoret. Very good! Har sorterar alla papprena nu=) Så nu är det dags för lite mer seriöst arbete haha*
Nova var skapligt pigg imorse, hon skrattar och busar. Springer runt fram och tillbaka och leker med allt hon hittar. Tog ingen feber på henne. Hon har haft ett hostanfall vid 3 inatt.=( Stackars liten!

Det snöar ute=) Nice* Synd bara att det är bollgradigt. Det blir så blött och slaskigt, de tycker jag inte om. Snön blir så tung också, finns risk för strömavbrott och skit.
Men det skulle bli kallt och fint imorrn hihi*

Nu ska jag  återgå till arbetet!

//D

Snö

Weehooo* Det är snö på vägen, på uppfarten, på gräsmattan och på altanen! Såååå härligt, jag älskar snö och jag älskar vintern. Det ska bli så underbart mysigt med första vintern i vårt fina hus. Jag ser så mycket fram emot vinter, snö, kyla, advent, julpynta, tända ljus, mörker, elda i öppna spisen och så det jag längtar allra mest till. Julafton! Första julafton i vårt hus. det går inte att beskriva! Jag längtar så enormt.
Jag har planerat självaste julafton i detalj=)

Efter halv 8 hos mig så förberedde jag lite inför kommande överaskning på självaste fars dag! Det ska bli en underbart mysig dag/kväll. Det har jag bestämt. =) Vi kommer göra det här kanon bra! Jag bara vet de!
Det kommer beskrivningar och bilder på allt i nästa vecka när det är avklarat. Jag vill ju inte förstöra överraskningen redan nu.

Kl 21:00 ska jag se på desperata husfruar! Utan godis=( Hur ska det gå? Men jag måste vänja mig av med sockerberoendet. Jag tror det bli lättare när dom här första dagarna är över. Jag hoppas det iaf.

Ja hann inte in på kontoret idag=( Lite tråkigt tycker jag. Men men de är så ibland. Imorgon kl 8 därimot så far jag mot stan och det yr snö om min gamla xc90. Very nice*
Nannyn kommer hit till 8 så då pratar vi lite och så innan jag far! Hoppas att det går lika bra för dom imorgon!

Jag ska ta och kika lite på internet efter lite stuf som jag behöver inför Farsdag. Se om jag kan få nå mer inspiration. Härligt! Jag ska även leta fram några fina kort jag kan framkalla. Åååh så spännande. Jag tycker verkligen att det är spännande även fast det är jag som gör det här och ska ge bort de haha* Vilken stjärna man är.

 

//D


Efter 19

kommer 20 :)

Strax är det dags för hvlv 8 hos mig. Very good! Hihi*
Jag och Nova har busat och lekt. Jag satt mest nere i soffan och hon gick runt och lekte. Läste tidning och mös i soffan både med mig och själv i soffan brevid.
Vid 18:40 så gick vi upp och började med nattningen, hon fick välling 18:59 och nu sover hon sött. Jag har gjort en mattallrik till K och en matlåda till R av den smaskiga maten. Hoppas att dom också gillar den=) Annars får dom äta ändå haha*

Jag och bästaste Sofia har planerat helgen och vad som ska göras=) Så roligt. Jag älskar att planera och fixa för nära och kära.
Måste hitta på någon mer present till K också. Han vill ju ha något frin från Nova på Fars dag! Hihi fast egentligen räcker de med den lilla grej jag redan köpt men han är värd något mer!

Jag önskar att vi kunde åka utomlands, de vore så underbart skönt. Men jag vill inte att Nova ska åka med. Både för min och hennes skull. Ska vi åka nånstans så blir det Thailand, de är för lång flygresa för henne tycker jag. Det är varmt och kvaft och kallt med AC på nätterna så jag tycker inte att det är en super miljö för henne.
Jag känner att ska jag åka utomlands så vill jag ha semester, vila, sola och bada. Umgås och äta gott. De mesta går att göra med en ettåring också men just den här vilan som är så välbehövlig för både mig och K finns inte när Nova är med.
Jag skulle kunna åka bara en vecka, även fast det är lång flygresa och så, men de skulle funka. Men det är inte bara att lämna Nova hemma en hel vecka. De är så mycket som ska stämma med allting som rör henne så det känns väldigt långt bort. Men vi får se vad tiden utvisar=)

Näe nu är det dags att köra lite crosstrainer=) och se på TV.

//D

Men...

...såååå smaskens!
Lagade en rätt som jag aldrig gjort förr och den var så underbart god.
Jag tycker inte om när fiskrätter smakar massa fisk så den här var perfekt! Var lätt att göra, gick väldigt fort och den var super god. 5 stjärnor av 5 möjliga. Definitivt en maträtt som blir standard på min matlista. Ska skriva i min receptbok!

Här kommer receptet:
Torsk & Chililåda 509 kcal
1 kg potatis i skivor
3 dl mellangrädde
5 msk chilisås
2 msk dillfrö
salt
300 g tomater
500g torsk, tinad och skuren i bitar

Blanda potatis, mellangrädde, chilisås och dillfrö i en gryta. Salta. Koka i 20-30 min tills potatisen nästan är klar. Rör om mycker och ofta med en trägaffel.
Lägg på tomat och torsk och låt de koka med till fisken är färdig.

Jag tog vanlig grädde och jag hade inge dillfrö och inte nå dill heller för den delen så jag körde med örtsalt istället och det gick alldeles super.

Jag och Nova ska leka lite nu=)

Sofia: Hi hi ja ja tror inte jag behöver jobba, men de ser jag imorgon! Hinner jag med allt så är det lugnt! Tror du de? Jag hoppas att du tycker de är en bra ide! Så det inte bara är jag som tycker de=)

 

//D


...

Har pratat med syster yster=) Gillas=)
Hon verkade tycka att min ide om farsdagspresenten var bra. hihi* Tror jag iaf. Vi funderade lite och pratade ideer. Very nice!

Nu är de dags att börja med maten. Ska bli smaskens tror jag!

//D

EM

Hejsan.

Oj vad de blåser ute, hoppas att det är vintern som är påväg. Jag, Nova och Åsa gick en sväng på stan. Var och kikade i alla affärer, Nova handlade som vanligt=) Hon köpte jeansleggings, en stickad "väst" och en tröja/blus av jeanstygs typ. Så gulligt! Men hon måste sluta handla snart, man kan ju faktiskt inte köpa något varje gång man åker till stan. Det funkar inte i längden;)

Besöket på h-centralen gick helt ok. Vi satte oss och väntade, Nova satt i mitt knä ett tag först och kikade på alla andra människor som satt där. Men efter några minuter kände hon sig modig nog att gå ner på golvet. Hon gick runt i sina skor och kände på tidningar och annat. Men så såg hon hörnan med leksaker, hon titta mot mig med stora ögon och ett leende lyste upp hennes ansikte. Jag log åt henne och hon spatserade stolt iväg mot leksakerna.
Hon var så snäll, vi väntade 20 minuter och det var inga som helst problem.
Jag förklarade Novas symtom för sköterskan och hon bokade en läkartid till oss. Det var så som jag trodde! Men iaf. så efter vi pratat lite så kollade hon Novas öron, hals och feber. Hon hade inge öroninfalmmation och ingen alls halsfluss och febern låg på 37.7 så lite feber fanns det även idag=(
Vi ska tillbaka på torsdag och träffa barnläkaren, hon sa att det var det bästa för det hördes när Nova andas att det sitter långt ner och med den hostan som hon har är det bättre med barnläkaren istället för "vanlig" läkare.
Så sagt och bestämt så for vi därifrån. Åkte lite på stan medans Nova sov.
Mötte upp Åsa på köpmantorget. Hon satt i bilen med en sovande Nova medans jag sprang in på alen och träffade M :) och handlade lite nödvändigheter.
Så var de dags för MaiTahi, de är så god mat där. mmmm. Båda barnstolarna var upptagna så Nova fick sitta i Åsas knä medans jag gav henne käk, hon fick lasagne med lax och broccoli, smaskens!
Efter massa god mat och god efterrätt så for vi på stan!
Medans vi gick inne på Bokia så kom jag på den perfekta farsdagspresenten till min far. Hihi de ska bli så roligt att planera, handla och skapa! älskar att pyssla och ge bort saker till min familj som jag har lagt ner tid och energi på. Känns som att det är mycket mer betydelsefullt än att köpa någor redan färdigt som någon annan iaf. har gjort!

Så nu är jag hemma och har packat upp matvarorna, frysit de som ska frysas och snart ska jag börja laga lite käk. Blir tork och chillilåda.


Nu ringer Sofia!

//D

Tisdag

Yes, nu sitter vi här, halvt redo att fara på H-centralen. Jag är inget stor fan av att sätta sig och vänta på sin tur med hjälp av kölapp. Jag vill mycket hellre ha en tid som jag ska vänta på. Jag vet ju inte alls hur lång tid de här kommer att ta. Men de går nog! Hoppas jag.

Nova vaknade upp feberfri idag, hon hade 36.3 precis som vanligt och hon är pigg och glad, springer och leker och pratar och disskuterar hela tiden. Hon har vaknat en gång inatt av hostan och det låter så hemskt. De är precis på gränsen till att hon kräks. Jag hoppas verkligen att dom kan göra något uppe på H-centralen för att hjälpa henne!

Tisdag är vanligtvis kontor och smaskiga smörgåsar med trevligt sällskap. Men inte idag, så därför slår vi på stort och äter smörgås istället för gröt här hemma. Jag sitter och väntar på att kaffet ska rinna ner.=)
Nu börjar nog Nova bli sugen för hon drar i sin stol haha*

Det blir Thaimat till lunch även denna tisdag. Jag har bjudit med mig Åsa, pappas tjej. Det ska bli roligt, vi ses allt för sällan. Träffar både pappa och Åsa för sällan. Måste bli ändring på de. Jag låg igår och funderade på allt som vi ska prata om idag hihi* Det kommer ta lång tid för det är många frågor jag har. Så håll i hatten Åsa och gör dig redo!=)

Hanna: Haha ja nu har du full koll=) Vad roligt att du tycker om att läsa det jag skriver. Nu bklir jag laddad att skriva mer, oftare, bättre och intressantare;) Syns sen kanske!

//D

Sova

Ska jag göra alldeles snart. Skönt!
Först ska jag duscha bort lite svett efter storträning;) Haha*

Har pratat i telefon typ halva kvällen, ganska roligt!

God natt
//D

Kvällen

Så var kvällen här. Alltid massa måsten på kvällen känns det som. Men mitt enda måste ikväll är att lägga mig tidigt. Det är välbehövligt. Undra hur lång tid de tar att ta igen all sömn som jag gått miste om under första året med Nova. Fast iof. så har kroppen mer eller mindre ställt in sig på den dygnsrytmen som vi haft nu med Nova så jag är pigg och orkar ändå. Det finns vissa stunder under dagen när tålamodet tryter och kommer nog av för lite sömn en längre period.

Nova har ätit bra på EM. Vi delade på en satsumas till efterrätt. Smaskens! Sen hjälpte hon mig lite i tvättstugan innan vi mös ner i soffan tillsammans. Det märks väldigt tydligt på henne att hon är lite hängig, hon har inte alls samma fart och ljudnivå som när hon är pigg och sprallig. Nu pyser hon mest runt och hämtar liter saker här och var och efter en liten stund vill hon komma och mysa. Sen gör hon en ny lov innan det är dags för mammas famn igen. Hon är så otroligt söt och snäll. Hon har inte gråtit en enda gång på hela kvällen ikväll.

Innan välling så fick hon bada. De är så underbart att se på henne när hon bökar runt i badkaret med alla leksaker. Hon sitter och går överallt, ställer upp leksakerna på badkarskanten så jag ska putta i dom i vattnet och då skrattar hon högt! Så go! Kan inte beskriva!

Ja imorrn ska vi åka upp på läkarmottagningen och ta en kölapp. Jag ser inte direkt fram emot det=( Men jag pratade med Therese om det idag och hon sa att de brukar gå skapligt fort däruppe. Så det hoppas jag att det gör imorgon. Om det går fort så åker jag in på kontoret och säger hej till mina kompisar=) Dom är bara där och jobbar på Tisdagar så då vill jag gärna vara där och surra lite. Ja just de, Pia, du vet vad du ska göra imorgon!?=) Hihi*

Nu ska jag plocka undan lite här uppe innan Halv 8 hos mig börjar. Ja just de, medans jag ser på de programmet så ska jag faktiskt köra lite på min crosstrainer också. Bara att bita i det sura äpplet och köra igång. Jag började igår. Jobbigt men skönt!

Sofia: Verkligen, hon är bäst!

 

Emelie: Händer inte så mycket, Jag och Nova går i våra rutiner.=) Är allt bra?

 

Martina: Tack=)

//D


Hemma

Nu är jag hemma igen efter avslutat arbete. Jag har lite registrering som jag ska göra, tänkte fixa de här hemma lite senare.
Nova sitter i mitt knä och leker med en slev och en förpackning fryspåsar (tom)
Det gick snabbt och lätt på kontoret. Sórterade hälften av bunten med papper som jag har liggandes. Men det hinner jag fixa på onsdag då även moms och skatt ska fyllas i, betalas och skickas in till SKV.
Nova hade 37.5 nu när jag kom hem. Hon är skapligt pigg. Det ska bli skönt att få komma in och träffa en syster imorrn så dom får titta på henne.
Det hade gått bra för Nannyn och Nova idag=) Hon var inge gnällig och inga tårar. Hon var lugn och lekte med tidningar och så hade hon ätit bra! Super!
Jag mötte dom efter vägen när jag kom hem, dom var ute på 45 min hurtpromis. Dom verkar komma bra överens och tycka om varann, så skönt!

Nu ska jag gå och gosa med Nova, hon är så vacker!

//D

Snabba ryck

Nova sover och jag har ätit frulle.
Sitter här med min kaffekopp nu och har nyss läst Kuriren. Stog inte nåt super intressant direkt.
Jag ska ta och göra mig klar innan jag ska se på "våra bästa" och innan Nannyn kommer=) hihi* Hoppas att det går bra för dom idag även fast Nova är lite hängig=(
Sen är de jobb för hela slanten som gäller!

//D


...

Hälsocentralen sa att jag skulle åka in mellan 9-11 och ta en nummerlapp.
Hon har bara 37.2 i feber nu så jag väntar med att åka in tills imorgon. Då är jag ledig och kan sitta där i flera flera timmar om det är så....

//D

Go morron

Lördagen var super kul. Jag har världens bästa syster som ställer upp för mig!
Vi gick på statt som sagt, de var asmycke folk men roligt. De är så roligt att gå ut när man träffar så många gamla kompisar som man annars inte pratar med så ofta.
Vi dansade och hade roligt. När de va stängningsdags så åkte vi hem. P skjutsade oss, de va snällt. Väl hemma va de sängen som gällde direkt, var så trött.
Sov ända till halv 9 på söndagen, ja e nog skadad. Jag hade ju väldens chans att få sova superlänge men nog var jag pigg halv 9 allt!
Vi låg och drog oss till halv elva. Då klev jag upp och lagade klämmackor, ägg och kaffe. Sen tog vi en skönt promenad i friska luften.
Strax efter kl 12 kom Sofia och Nova. Nova fick lunch och sen satt vi och snackade en massa. J kom med mat, kebebrullar och kebabtallrikar. K kom hem typ samtidigt så då käkade vi. När Sofia kom så for K till stan för att köpa kaffe. När han kom hem så hade han glömt att handla. Haha virrpanna. Så efter käket for jag på tempo i vågbro och köpte kaffe.
Så satte vi oss nere i soffan och drack kaffe och åt sockerkaka. Nova somnade gott ute i vagnen. Så kom S och M och hälsade på. Vi gick husesyn och fikade kaffe och hembakt kubb.
Nova vaknade och var hängig, tog febern på henne och de visade sig att hon hade 37.8 stackars liten. Hon ligger på 36.3 i vanliga fall!
Kvällen/natten var jobbigt, hon har knappt sovit. Vid halv 2 fick hon alvedon så då sov hon 2½ timme iaf. skönt! jag fick vila lite.
Imorse klev vi upp 7:10 smaskade välling och nu har jag precis ringt hälsocentralen, dom skulle ringa upp mig 8:45. Hoppas att vi får en tid så vi kan få kolla vad det är som är galet med Nova.
Hon ska vara med sin nanny idag kl: 11. Vi får se hur det blir, med läkartid och så tänkte jag. Hon hade mindre feber imorse, 37.8 men det känns som att det är lika bra att åka och kolla. Det är ju ändå 5:e veckan nu som hon är snorig, hostig och har feber till och från. Lillhjärtat mitt!

//D


Hemma hos T

med ett vinglas sitter jag nu!=)
Efter Novas lunch idag for vi till stan, det blev inte av tidigare. Sofia ringde och ville fika så vi hämtade upp henne på OKQ8. Vi for på Team sportia och Sofia lämnade tillbaka sin nyköpta jacka som kändes för stor. Sen ner på Lindex och coop. Bytte Novas fina jeansskjorta till en storlek större, de var stl 86 hon behövde=)
Sen fikade vi på furan, Nova åt sin första kaka! Haha jag köpte en sockerfri citronkaka till henne, hon gillade den men var mer sugen på giffeln som jag och sofia åt så hon fick smaka lite på den också.

Sen for jag och Nova ut till morfars grav, han fick ett fint hjärta med chilliplantering, en sten som de stod "älskade morfar" på och så tände jag ett gravljus till honom. Jag älskar dig morfar, du är den bäste. Ditt liv blev för kort, jag kan än idag inte förstå varför du togs ifrån oss. Jag och alla andra i vår familj tycker att det var för tidigt. Jag vet inte hur du kände, men jag hade så gärna velat haft dig kvar. Jág vill att du ska vara med oss, vara med Nova, se henne växa upp och utvecklas. Finnas för henne på samma sätt som du fanns för mig när jag växte upp! Jag har så många gånger tänkt just det man inte får tänka. Vill inte skriva det här men de var fel att du försvann. Älskar dig förevigt morfar!

Nova sov under tiden vi var på graven, hon hade riktigt ro! Sen for vi hem. Nova fortsatte sova och helt plötsligt började de planeras för utgång. Jag ringde älskade syster och frågade om hon och J kunde ha Nova, de kunde dom=) Så vi for och hämtade sängen hos mormor och sen ut till Askesta. Nova började genast leka och efter en stund ville hon sitta i mosters knä och läsa bok. Jag hämtade vin hos pappa sen for jag och K hem så jag fick duscha. Sen for vi till T. Här gjorde jag mig iordning, åt pizza och nu andas jag och slappnar av och dricker vin! Hoppas att vi får en rolig kväll!

Just nu leker K DJ med T:s stereoanläggning!

Tack min älskade syster för att du ställer upp på mig! Love you!

//D


Lördag

Go morron gott folk.
Naten har varit helt ok, har varit upp med Nova en gång, hon får så gräsliga hostattacker lillstackarn. Men de går över ganska fort när jag tar upp henne iaf.
Annars sov vi ända till 6:30, så skönt. Klev upp och fixade välling. Jag och Nova gick ner så fick K fortsätta sova. Vi tittade lite på TV och när Nova tröttnade på de så började hon leka. Gick runt runt överallt och hämtade grejer och la tillbaka. Läste tidning och böcker, lekte med klossarna och med lådbilen. De fins mycket att göra där nere=)
Kvar i nio ungefär gick vi upp och lagade frukost. Idag blev det mannagrynsgröt och mjölk, äggmacka och banan=) Smaskens! Hon tycker mycket om kokt medwurst har jag märkt idag=) Tyvärr hade jag bara mjukbröd med kärnos i så Nova fick äta plägg utan mjukbröd. Men de gick det också.

Nu sover Nova sött! Jag la henne strax före kl 10. Innan jag satte mig här så filade och målade jag mina naglar=) Fransk Manikyr hi hi* Kladdigt men de funkar, jag får öva lite mer så jag blir duktig på de!

Nu kommer glassbilen hit. Men jag ska inte ha något!

Nova vaknade precis, K tog upp henne. Hon har sovit alldeles för kort, hon brukar sova länge på FM. Men de funkar nog ändå=)
Jag väntar spänt på att få höra om gårddagskvällen. Om maten var god, hur trevligt dom hade, vad dom gjorde, hur länge dom stannade hiih* Spännande Sofia!
Men det kommer nog ett inlägg på hennes blogg nångång idag!

Nu ska jag nog göra mig klar och åka och köpa vattenlås, eller vad de heter, till handfatet på toaletten som läcker. Dags att byta den nu, har ju varit trasigt så längen nu. Ska köpa nån fin krans och gravljus också och åka ut med till morfar!

//D

Riktigt bra!

Tycker jag att alla idolerna börjar bli. Jag har inte heller någon favorit. Dom är bara bra, ingen sticker ut nå speciellt tycker jag. Den egna låter Andreas hade gjort, "All i need is you" tycker jag var skit bra. Kul att dom gör något sådan och stöder Unisef! Helt rätt! Kan man så ska man!=)

Jag är fortfarande själv hemma. K är kvar i Bollnäs. Tog grymt lång tid att chippa en lastbil. Men de kanske bjöds på kaffe också, bra kunder ska man vara rädd om.
Jag tar en tidig kväller idag med. Jag behöver det. Känns väl inte super kul att gå och lägga mig nu vid den här tiden men men.... Jag behöver de och det finns ingen större anledning för mig att sitta uppe själv iaf.

Jag undrar hur det går för Sofia. Eller igentligen vet jag att det går bra men jag undrar iaf. Kanske lite avundsjuk, de e nog därför jag funderar. Skulle också vilja bjuda.... Får ta och göra det nån gång.

Jag skriver lite matlista också, mycket bra. De blir verkligen så väldigt mycket billigare varje vecka när jag skriver matlistor. Jag trodde noh inte att det skulle göra sån skillnad i plånboken men det gör de! Kanon.
Strulade lite med FK den här månaden, jag anmälde lite fel så jag fick göra om så idag fick jag 7000 kr till på kontot=) Härligt. Jag satte direkt över pengarna på sparkontot förutom 2500 kr som jag satte på ICA kortet. Vädligt bra Diana. Jag hade inte räknat med att få dom pengarna så snabbt. Så jag hade ju en uträknad budget för den här månaden så vi skulle klara oss så jag håller mig till den ändå=) Förutom matpengarna då hihi*

Nu går jag och sover! God natt gott folk!
//D

Idol

De gick inge bra alls att beskära bilden. Jag har inget program att öppna bilden i=( Skit också!

Nova somnade snabbt och lätt. Hon badade 40 min sen fick hon välling runt 18:50 sen la ja henne i sängen och har inte hört av henne något. Jo hon har hostat lite men verkar ändå sova.

Nu ska jag ta en snabbdusch innan Idol börjar. Jag har inte köpt nå godis heller, duktiga mig. Jag skulle ju börja nytt liv idag. Men träningsmaskinen står kvar i skuffen i bilen=( Inte roligt. Men jag har ju som sagt inget godis iaf.=) Bra Diana!

//D

...

Jag är trött. Längtar tills det är kväller. Haha*
Jag och Nova har haft en super mysig kväll tillsammans. Hon vaknade 16:20 och då myste vi lite innan hon fick mat. I em bjöds det på fiskgratäng och kokta morötter, de är inte direkt hennes favoritmat. Hon åt ungefär hälften sen fick det vara bra. Hon åt en hel banan till efterrätt!
Jag har gett henne just den här fiskgratängen förut och hon har aldrig tyckt så mycket om den men jag älskar den så därför får hon också äta den. Hon ska lära sig hihi*
Alla andra fiskrätter som bjuds äter hon glatt!

Efter maten gick vi ner till sofforna och tv:n. Vi låg och mös, lekte, brottades och myste lite till. Hon är så go. Hon har haft en mamma em idag. Följt efter mig överallt och vill upp i knät och mysa. Oftast bara leker hon själv med allt hon hittar, tittar på mig ibland bara för att försäkra sig om att jag finns kvar ungefär. Andra dagar är som i em. Vill upp i famnen och bli buren. De är påfrestande men eftersom det ändå är så sällan som hon är så så går det jätte bra.
När vi va i Västerås så kom det massor med folk som varken jag eller Nova träffat förut. Ida fyllde ju år och bjöd på smaskig smörgåstårta så det är klart att alla vill komma=) Men iaf. Nova gick runt och lekte och pratade, surrade på bara, inga problem med nya folk. Skönt!

Jag tog rätt på pastan från igår och stekte på lite vanlig korv så R fick två matlådor till=) Bra va?!
Hoppas att det finns tid att laga och äta mat hemma imorrn. Jag är sugen på lövbiffen, låter såååå god. Men är det så att det är jobb för K imorrn vid middagen också så lagar jag de iaf.

Jag blir mer och mer sugen på erbjudandet. Berättade för syrran idag vad de handlade om och hon verkade tycka att det var en mycket bra ide. Men de är väl inte konstigt, detta märke är juh hennes!;)

Nu ska jag se om jag kan beskära en bild. Har provat så många ggr förut men jag får inte till det. Så jag ska ge mig på de en sista gång. Annars får Sofia komma hit och visa hur man gör=)
Ja just de, hoppas att ni har det urtrevligt på din bjudning. Att gästerna blir nöjda och att ni får mycket skratt. Men det tror jag inte är några som helst problem alls för du är underbar!


//D

Tillbaka hemma

Efter lunch på furan me bästaste Sofia och lilla Nova.
Nova fick pasta med korvlåda, smaskens tyckte hon! Jag åt nacho med vitlök och Sofia slog på stort med en toast. Ärligt talat så blev ja lite avis, för den e sååå god. Men jag beställde först så då kan de bli så!
Efter kontorsbesök.
Jag var till kontoret som planerat, jobbade två timmar och hann precis med de jag hoppats på. Jag ligger fortfarande lite efter med arbetssysslorna men de tar jag förhoppningsvis igen nästa vecka.
Sofia och Nova var på stan. Köpte gott dricka till Sofias bjudning ikväll, hämtade Sofias jacka på Team sportia och var på kappahl (tror jag) och köpte en såååå fin jeanskjorta till Nova. Hon ska få prova den när hon vaknar tror jag=) Så vi vet att den passar, annars får vi åka och byta till annan storlek.
Dom kom till kontoret typ 10 över två tror jag. Nova charmade folket som vanligt=) Jag jobbade snabbt klart och prick halv som vi bestämt lämnade vi byggnaden.
Jag funderade ett tag på att strunta i att handla för jag fick reda på att K skulle till Bollnäs och jobba ikväll och Jacquline ska följa med Farmor till Sthlm och hälsa på faster över helgen. Så de blev som tomt här hemma kan man säga.
Då bestämde jag mig för att jag hoppar över att laga lövbiffen idag och tar den imorrn istället. Men jag valde att åka på affären ändå. Köpte det jag behövde till maten imorgon och så köpte jag några burkar barnmat. De är lämpliga att ha hemma. Ibland blir jag sen så jag inte hinner laga middag så då är det lämpligt att bara värma en burk åt hjärtat mitt! Höjdpunkten var att jag fick träffa M i fem minuter innan hon jobbade vidare och jag for hem.
Nova somnade i bilen så jag bar in henne. Hon ligger nu i sängen, ja klädde av henne  och bytte blöja utan problem. Så skönt att kunna göra det utan att hon vaknar.

Ja de va de!
//D

Fått lite gjort

Nu har vi ätit frukost!
De är jätte mysigt att sitta varje morgon med Nova och äta frukost. Det är speciellt. Jag längtar tills när jag gör frukost och vi vitter här tillsammans och hon är spänd och nervös och exalterad inför sin första skoldag. Vi äter och myser och klär på fina kläder sen skjutsar jag henne till skolan och hennes allra första dag i första klass.
Samtidigt hoppas jag att tiden dit går sakta, jag vill inte missa något under vägen dit.

Jag har hängt upp lite rosetter och annat från tävlingar. Hängde de på väggen på kontoret där jag tänk de skulle sitta men det har inte blivit av. Men nu är det gjort, det blev bra! Jag hängde upp en tavla på Cross och mig som stått på öppna spisen länge nog nu. Den har stått där för den ska hängas upp. Nu är det gjort!

Nova hjälpte mig att plocka ut diskmaskinen, verkligen en favorit sysselsättning för hennes del.=)
Nu sitter jag och väntar på att kaffet ska bli klart. De ska bli gott. Jag åt en rostad smörgås och drack ett glas mjölk till frukost, fick ont i magen direkt. Så tjatigt. Det är så olika gånger jag får ont så jag vet inte riktigt om det är mjölken eller brödet=(

Jag ska ta och gå ut på Ikeas hemsida och kika lite. Ska börja med Novas önskelista tänkte jag. Skriva upp det hon behöver till sitt rum. Hon börjar ju bli lite större nu och då kan det vara roligare att ha lite mer möbler och annat smått och gott på rummet. Hon börjar ju faktiskt leka där inne mer och mer nu.

mmmm... första kaffeklunken idag, smaskens!

//D

Godmorron

Jag och Nova sitter och kikar lite på datorn. De är inte så super lätt. Hon vill trycka på allting och lägger massa papper på tangenterna så jag ser inte vad jag skriver! Men det går!

Natten har varit ganska bra. Vid tre tiden vaknade Nova av en hostattack så då var jag upp med henne lite, försökte få henne att dricka vatten och hista klart. Tog väl kanske en kvart sen sov hon lugnt vidare till strax efter sex. Hon satt i sin säng och pratade och lekte med gosdjuren. Vid halv sju tog jag mig upp. Är så fruktansvärt trött nu på mornarna. Jag som alltid varit en morgonpigg filur!
Hon fick välling i soffan och jag kikade lite på the voice. Ska alldeles snart gå ner igen. Vi har gick upp för att Nova skulle få hostmedicin. Så jag passade på att starta datorn.

Idag som sagt blir de mys, lunch på stan, jobb, mathandling och sen hem och dona lite.
Jacquline kommer ikväll, så då kan de va bra att kylen är full=) Tänkte laga köttbullar och st. makaroner imorrn. Det är en stor favorit.
Imorrn blir de mamma mat, hoppas jag=)

//D


Bilder

 
M5:an i somras

Jag i 5 månaden


Nova trött i slutet av sommaren


Nova påväg till mormor ganska nyss


Nova myser i mammas säng

Ja, jag tänkte att jag bjuder på några bilder nu innan sängen kallar. Tyckte de var dags!
Imorrn så blir det en lugn och mysig hemma FM med mys, lek, gos, god frulle och kaffemys i soffan till våra bästa medans Nova sover.
Kl: 11:45 ska vi infinna oss på Furan, ska äta lunch me bästaste systern innan jag far till arbetet och Sofia och Nova tar en tur på systemet;) Bl.a.

Näe ni gott folk, nu ska nu ska jag faktiskt gå och sova och de ska bli så fruktansvärt skönt!
//D

 


Kvällssysslor

Yes, så var det klart=) Skönt! Snart kan jag lägga mig på soffan och mysa lite med min K.=)
Jag har ätit, K har ätit, Nova har fått två matlådor och älskade broder har fått två matlådor! Kanoners kan man säga!
De blev rätt mycker pasta över så ja tänkte steka på 4 korvar imorgon så gör jag två lådor till på de till R. Hi hi! Synd och slänga tycker jag.
Imorrn blir det vitlökskryddad lövbiff och grönsallad till middag! De ser jag fram emot, så smaskigt! Jag kokar ris till den som vill ha, själv kör jag utan!

Min nya crosstrainer står kvar i skuffen på bilen, skulle vilja att den stod inne redan för jag e grymt sugen på att börja bränna kalorier! Hoppas verkligen att känslan håller i sig bara. Så det inte blir som när jag verkligen försöker få mih intresserad av att gå och träna på gym el. likn. Jag tröttnar allt för fort. Men nu kan ja ju hålla på hemma på kvällen, mitt framför TV:n.
Kanske ska börja att köra en timme om dagen, medans alla favvoprogram går på TV:n. Då kan jag vila och dricka vatten i pauserna på programmen. Smart tänkt! Då kan ja ju inte sitta och svulla godis i soffan heller. De kör jag på, nu var jag duktig! Imorgon börjar mitt "nya" liv=)

Jag har städat undan i köket och plockat ihop Novas leksaker. Diskmaskinen är i full gång och ja.. de va väl allt. Jag är klar för ikväll. Nu ska jag se på tv fram till klockan 21:00, för då ska jag gå och lägga mig.

K fick ett erbjudande idag, som gäller mig också hihi. Nova med för den delen. Jag blev lite sugen, kan tala om... hmm... den är vit och så grymt fin!

Aja, nu ska jag joina K i soffan!
Hörs
//D

Hemma

Nu har vi fått lite ordning på kvällen=)
Nova har ätit mat, jag har lagat mat och ätit. Eller försöker äta, haha Nova tyckte att hon var mer hungrig så hon åt från min tallrik också... även fast hon ätit en portion redan. Gotjejen!
Å nu sitter vi här, jag skriver och Nova sitter i mitt knä. De funkar ett tag!
Medans ja gjorde mat så rev Nova ut allt ur skåpen i köket plus alla hennes kläder ur byrån på hennes rum. E de inte roligt så säg!

Resan hem gick bra. Nova somnade strax efter vi lämnar Västerås och hon sov ända till Hagsta! Duktiga lilla tjej. Så skönt att kunna åka utan problem. De va en gång när hon va mindre som jag åkte hem från Västerås med henne själv. De var jobbigt, hon grät från Sala till Axmarby. Uscha, sånna gånger är det väldrig jobbigt att ha henne bak i bilen. Jag kan ju liksom inte göra något när jag sitter fram och kör. Men jag svängde av i Axmarby och tog gammel vägen hem för på den tiden bodde vi i Sandarne så på så vis var de lämpligt. Hon somnade direkt vi kom in på den guppigare och kurvigare vägen!

Nu ska vi ta och mysa lite tillsammans innan kvällningsdags!

//D

Lunch

Nu har "våra bästa" slutat=( De va så spännande hihi* Längtar tills imorrn, hoppas bara ja hinner se de hihi* Ska kolla me sis när hon vill å kan ha Nova!
Ida står i köket och fixar lite lunch, de blir potatis och köttfärsbiffar med grönsaker och gräddsås. Smaskens! De va ja som beställde de hihi* Nova gillar också de!
Efter frukost tog vi en 40 min powerprommis, barnen somnade sött och sover fortfarande. De va super skönt ute! Under promenade fick ja ett samtal, de varande om bluffakturor. Hon skulle skicka material till mig om vad dom erbjöd för hjölp för att förhindra dessa bedrägerier. Skulle skicka mig info på posten tills imorrn. De kostade 149 kr i månaden för utskick av lista på vad dessa skitföretag heter och vad dom uppger dig att göra. Skit företag!

Efter prommisen så tog jag en skönt dusch och lite gott kaffe till "våra bästa"
Nu e de bestämt att ja ska köpa Idas Crosstrainer=) Very good! Tar me den hem redan idag hihi* Ska skjutsa Ida till polisen innan vi far hem, hon ska hämta ut Joulines pass!

Näe nu ska ja gå och packa ihop våra saker så vi kan börja vå resa hem efter lunchen!

Hörs
//D

Torsdagmorron

Go morron alla glada. De blev tidig morron för oss idag, strax före 5 vaknade Nova. Åh nej tänkte ja, ville så gärna sova mer. Jag la henne i sängen med mig så sov vi kanske en halvtimme till innan vi börjadw vakna till =)
Ida och Jouline kom upp strax före kl 8. =)
Vi har druckit lite kaffe och jag har kikat på "våra bästa" Haha man e juh skadad. Just nu badar Jouline och jag ska alldeles strax gå och koka lite ägg till frulle.
Sen ska vi ut i solen och ett par varmgrader och ta en långpromenad med vagnar och hund. Jouline har sovit dåligt inatt så vi hoppas på att hon somnar i vagnen och sover riktigt länge!
Jag har sovit skapligt bra inatt, Nova hostade lite igårkväll precis när jag lagt mig men det gick över på en halvtimme typ. Sen sov hon ända till fem. Duktig tjej! Hon fick låna Joulines spjälsäng inatt, Förra gågen vi sov här så sov jag och Nova i samma säng och det är lite jobbigt på kvällen när hon rör sig och sätter sig upp. Hon kan lätt ramla ut över kanten så den här gången tog vi spjälisen.=)
Jag ska köpa en träningsmaskin! Haha* Kan bli bra, har velat haft en sån ett ag nu men ja tycker dom kostar för mycket. Men nu ska Ida sälja sin=) Very good! Då kanske jag kan få tillbaka mina lår och min rumpa!

//D

Västerås

Sitter nu hemma hos Ida i Västerås å kikar lite på Bonde söker fru!
De e Idas födelsedag idag så imorse packade ja å Nova in oss i bilen och brummade hit. Grattis bästast! De regnade typ hela vägen och var ganska mycket trafik men det gick ändå bra=)
Nova sov nästan hela tiden, hon var jätte duktig! När vi kom fram så käkade vi gulasch(stavning) soppa till lunch. Vi snackade massor och uppdaterade varann me alla händelser som skett sett sist vi sågs=)
Vid halv tre for Ida mot stan för ett besök på BVC me lille Jouline. Hon har blivit stor, väger 5 930 gram och var 62 cm lång. Stora tjejen!
Medans hon var iväg så gick ja prommis me Sally och Nova somnade sött i vagnen. När vi kom tillbaka in passade jag på att dammsuga och vika tvätt. Ida blev super glad när hon kom hem.
Så var de dags för middag=) Vi provade Idas hemgjorda smörgåstårta! Smaskens! Nova åt snällt sin portion med pasta, stuvade grönsaker och korv.
Sen vilade vi lite innan allt besök knackade på dörren. Trevligt att träffa Idas mamma igen, de va verkligen längesen!
Åt lite mer smörgåstårta och sen var det dags för välling och sova för Nova. Hon åt up nästan allt sen gosade vi lite innan jag la ner henne i sängen. Hon ligger kvar där tyst å snällt så jag tror att hon sover. Ska snart gå och titta till henne!
Ikväll är det Grays och popcorn som gäller=) Yes!
Blir nog lite mer snack resten av kvällen innan sängen kallar! Imorrnbitti är det "våra bästa" som visas på TV:n medans Nova smaskar välling, hihi*

Sofia: Ja, verkligen! Den tjejen kommer bli lycklig och omhändertagen. Hon kommer aldrig behöva fundera på vem som betyder mest! Vi har den bäste broren! Snart syns vi sis!=)

Nu ska jag vara lite social>!
//D

Tisdag

Idag var de jobb som gällde, å bjudlunch!
Therese kom hit kl 8, vi pratade lite sen for jag=) På kontoret plockade ja upp allt ur flyttkarongerna å ställde allt på sina platser. Kontoret blev mycket bra å fint! Skönt! Så härligt att ha allt uppplockat igen efter flytten å ja vet vart allting finns, very good!
Nu e de lite papper som ska sorteras å fixas men de tänkte ja göra på fredag när Sofia å Nova ska ha fredasmys=)
Pia å Hanna bjöd mig på lunch idag, på thai restaurangen vid ån, så smaskigt! De va en härlig timme=) hihi* Tack så super mycket!
kl 1 kom ja hem, Nova mötte mig i dörren å va mer intresserad av sakerna ja hade me mig än va hon var av mig. Haha gotjejen! De hade gått bra hemma här, hon hade varit lite kinkig men de va helt OK tyckte Therese! Skönt!

Halv tre for vi till Hudik, Nova sob sött i bilen så ja åkte några extra varv på Hudikstaden innan ja parkerade å gick ett varv på HM. Fick med mig 2 st tröjor därifrån. Hi hi, ja som shoppat så lite den här månaden... uppsss....
Mamma mötte upp oss strax efter fyra så vi tog en fika medans Nova skulle försöka äta middag. De gick väl sådär... haha hon skulle inte äta sin mat utan hon skulle äta de vi åt. Så hennes middag bestod av gurka, tomat å smörgås. De fick gå för den här gången!
Sen for vi till Sellmans å väntade på K. Mammsen tog tåget hem.
K kom å vi lämnade NAvaran för service, så tar mamma me den hem imorrn, åsså for vi hem i XC90:in. De spöregnade å va massor me trafik men de gick bra. Nova pratade å lät mest hela tiden haha* Hon e så rolig lillstumpan min.
Nu på kvällskvisten fick hon bada, de e en favvosysselsättning tycker hon. Hon plaskar å leker!
Hon har fått nå röda utslag på magen, ryggen, armväcken å på låren=( Inge roligt tycker ja.... De e som små prickar. Funderar på om de e av sköljmedlet eller att hon hade nya kläder på sig i lördas, inte lätt å veta men ja smörjer henne å hoppas på att de ska gå över.

Nu ska ja ta å duscha lite innan de e dags att kika på desperata husfruar å cogar town.

Jag saknar min syster! Har haft en sån super helg med henne. Mycket tid tillsammans å mycke skratt, precis som förr! Vill ha mer av den varan! Love you sis!
Tack mamma för att du e underbar å ställer upp för mig!
Å R, min bror! Du e nog den mest omtänsamma person jag vet!
Älskar er!

//D

Kontoret

yes, här sitter jag! Har jobbat massor;) Hihi de e så kul å bra att ja kan åka å jobba såhär=) Snälla Therese! Hoppas att de går bra där hemma, ja har inte hört av dom nåt så de går nog bra gissar jag=) hihi*
Iaf. så blev de en snabb frites på donken, kika på finfinajackan på team sportia å sen for ja hit!
Jag har fakturerat massor å sorterat massor. Så snart ligger jag steget före! Skönt.

hihi*
//D

Helgen

Nu va de längesen ja skrev, har haft fullt upp å ingen tid för datorn.
Helgen har varit bra å mysig.
Var till Sofia på lörda FM å knäppte kort, haha* De va roligt, gick väl inte super direkt men skoj va de å förhoppningsvis så blir några kort bra=)
Stannade inne hos Sofia en stund, käkade macka, R kom oxå upp. Nice* Nova gick runt å lekte lite hihi* Hittade massa roliga skåp att rota i!
Sen for vi till stan, tog en fika på furan me Sofia, R å K. De va längesen å super mysig. Handlade lite götta på systemet sen åkte ja å Nova hem å packade lite åsså åkte vi till mormor!
Nova somnade i bilen så ja la över henne i vagnen så fick hon fortsätta sova ute på mormors fina altan.
Ja åkte hem å plockade undan å duschade.
Svidade om till Lady Di;) Såååå vacker hahaha* sen väntade å väntade ja på folket. Sofia å J var de första som kom innanför dörren.=)
Fixade Sofias hår å drack vin medans alla andra kom. R va utklädd, så fin! Haha* Hoppas att ja får sno några bilder av syrran sen som ja kan visa=)
Festen tog snurr å strax efter åtta åkte vi mot stan å H.
Massor me folk, "alla" va utklädda, de va sååå himla roligt! Å värsta Lady Di vann utklädningstävlingen! Bra gjort! hihi Grattis till mig!

Söndan, gick sakta, ställde ju om klocka, va säkert därför!
Städade å gnodde här hemma. De luktar så fräsch med nytorkade golv. Handlade lite å var till morfars grav i Ljusne å tände marsall. Sen for ja till mamma, smaskens me mat, kassler å ungsstekta rotfrukter tror ja de va=)
Stannade å gav Nova välling innan ja for hem. Hon somnade sött i bilen så ja lyfte in henne å la henne i sängen å hon sov så sött hela kvällen/natten.
Jag la mig på soffan å kikade TV. Gossip Girl å ensam mamma söker, hihi roliga å bra program. Sen blev de kväller, mina ögonlock va så tunga å ja somnade direkt.

Nu sitter ja här med en kopp kaffe. Har ätit frulle å gjort mig klar. Nova sover! Jag ska snart se på våra bästa år å sen kommer Therese hit å ska vara med Nova så ja kan åka å jobba några timmar. De ska bli skönt. Hoppas att de går lika bra för dom den här gången!
Ja ska träffa syrran å ta en snabblunch å kika på en vinterjacka till henne oxå. Ja gör de innan ja åker till kontoret!

Madde: Ja de tycker ja verkligen. Saknar våra förmiddagar! Du ringer ju efter jobbet idag iaf. så då får vi ses lite hoppas ja!

//D

RSS 2.0