Onsdag

Novan ligger och sover, hon har varit vaken istort sett hela natten.  Hon vaknade vid ett, sen har hon knappt sovit. Vid halv sex somnade hon om och sov till kvart över sju.
Jag är lagomt pigg och glad idag.
Hon åt väldigt bra till lunch och somnade direkt när jag la henne i sängen. Jag har inte hört något av henne sen dess.

Jag går runt här hemma och funderar på vad jag ska ta tag i. Men det finns så mycket så jag har svårt att besluta mig. Så tråkigt.....

Igentligen skulle vi ha åkt upp till pappas stuga i fjällen över nyår men det verkar tyvärr som att vi blir hemma=(

Jessica var här igår en sväng. Hon visade en film på en pålle från Irland. Han var 4 år, hoppade alla teränng hinder och vanliga hinder. Gick i form och såg väldigt snäll och go ut.

//D

Lite tid

Nu sitter jag på kontoret, tillbaka i vardagen efter allt julstök=)
Men ack så roligt och härligt det har varit med jul. Haft en underbar helg på alla möjliga olika sätt.

Jag har verkligen inte haft tid att starta datorn och satt mig och skrivit. Vi kan låtsas att jag har haft en bloggpause under julen;)
Jag ska snart börja blogga igen tänkte jag. Nu när det börjar bli som vanligt igen och jag kommer ikapp med vardagsbestyren.

Nova fick sååå fina och bra julklappar! Hon är riktigt nöjd och glad. Hon fick en elsynt som hon är speciellt glad över=) Det första hon gör på morronen när hon klivit upp och vi fixat morgonbesyren är att spela på sin egna fina rosa synt! Gotjej!!

Nej nu ska jag fortsätta jobba, vi får se om det finns tid till datorn ikväll.

//D


Bröd

Hi hi brödet är bakat=) Det gick snabbt och lätt. Blev super goda. Jag knäppte en bild men jag vet fortfarande inte vart kabeln tagit vägen. Ska se om jag hittar den ikväll, de vore ju som bra!

Jag har inte varit utanför huset på hela dagen. Det börjar kännas, jag behöver friskt luft varje dag. Men så är det ibland.
Vi har sädat och bakat och förberett kycklingnmiddagen. Slagit in julklappar och tvättat. Full dag kan man säga.
Funderar på om jag ska ta med mig Nova ner och mysa lite i soffan innan mamma ringer och det är dags att stoppa in kycklingen i ugnen.
Tyvärr så mådde ruccolan inge bra alls så det blir inge sånt till. Det får bli feta, rödlök och tomat istället. Det funkar sääääkert lika bra!!

Matilda: Ja, jag längtar tills granen kommer kan jag lova. Det ska bli så mysigt. Det fattas verkligen en gran där nere nu för att den riktiga julstämningen ska ta plats=)

 

Madde: Ja men eller hur! Massor med shopping, så underbart! Det ska vi verkligen göra om.

 

//D


Onsdag

Städdag hemma i Sofieholm. Jag plockar, sorterar papper och städar. Nova springer runt släpandes på sin snigel med ringar på.=) Haha*
Kommer och kikar vart jag är och grejar sen far hon iväg igen. Verkar väldans roligt!

I EM när mamma slutat kommer hon hit med en gran=) Weehooo*
Jag har ju letat plastgran överallt men inte hittat någon. Så igår var mammsen ute och letade en riktig åt mig men tydligen så är alla slutsålda. Hur sent ute är jag egentligen?
Iaf. så tyckte mamma och Anders att det var helt OK att jag lånar deras plastgran. Dom skulle inte sätta upp någon i år. Ni är mina räddare i nöden=)
Jag tänkte laga till lite kyckling tills dom kommer=) Smaskens!

Igår var det arbete heeeel dagen. Therese kom hit strax efter kl 8. Då hade jag packat ihop allt så det var bara för mig att fara.
Pia och Hanna var på kontoret så vi hade en trevligt arbetsdag tillsammans. När det var dags för fika så for jag på macken och köpte nybakta frallor/baguetter, ost och gurka. Det var sååå gott.
Jag tror klockan var efter halv fyra när jag var klar med allt jobb. Så skönt att ha en hel dag, de blir liksom ingen stress då. Jag jobbar på i lugn takt och hinner med massor. Det blir inget som glöms bort då som det lätt blir när jag är stressad.
Efter arbete for jag ner på stan. Var på Alen och köpte det sista, sen sprang jag i tre affärer och köpte dom sista julklapparna=) Så bra!!
Ska väl in en sväng imorrn på morronen tror jag och köpa något till Jacquline på Barnens hus. Hon behöver få någon mer leksak=)
Mamma skulle in och shoppa julmaten imorrn så kanske att jag hänger på henne, vi får se.

Nu ska vi vila lite på soffan till "våra bästa" innan det är lunch och sovning för Nova. När hon sover ska jag baka bröd=) Äntligen!!!

//D

Fryser

Jag blev frusen av skottningen. Säkert för att jag blir varm och svettas och sen blir det kallt när jag är klart=(
Men det blir snart en varm dusch som gör susen=)

Jag har suttit på FK:s hemsida och försökt planera in lite föräldrardagar inför det nya året. Känns bra för då har jag de gjort. Det var lite klurigt att få ihop bara men det gick.

Ikväll efter dusch så ska jag sätta mig med mina naglar. Dom skulle verkligen behöva sig en redigen filning nu. Alla är ojämna och dom flesta har gått av=( Tråkigt. Det blir väl så när jag inte putsar på dom några kvällar i veckan.

Jag ska komma ihåg att vattna blommorna också, det är ju måndag och det är blommornas dag=)

//D

Julmat

Nu är kylen full med inhandlad julmat=) Hihi*
Jag tänkte att jag skulle försöka köpa allting på en gång, men misslyckades. När jag kom hem hade jag glömt grädde, saftsoppa och lite andra saker, så typiskt!
Men jag får springa in och göra det imorgon.

Imorgon ska jag iaf. jobba. Det var tur att Therese inte fick fram bilen imorse för det är fortfarande oskottat på våran väg så det är näst intill omöjligt att ta sig fram.
Tur att jag åker fyrhjulsdrift!!
Men jag hoppas att traktorn kommer ikväll/inatt och skottar fram vägen och drar av våran uppfart.
Jag ska strax gå ut och skotta undan lite mer snö. Det som jag inte orkade skotta bort tidigare. Jag ska bara vänta lite så jag vet att Nova somnat. Tycker inte om att vara ute när hon har lagt sig för natten. Om det skulle vara så att hon vaknar till så hör jag ju inte det....

Jag tror att Therese kommer till 8 imorgon. Så jag ska se till att ställa kl så jag hinner göra mig klar och ge Nova välling innan hin dyker upp. Så är det bara för mig att åka till kontoret, jobba på allt vad jag kan. Lönerna ska också göras imorgon så det finns lite att pyssla med!
Sen hoppas jag att jag hinner springa in på Alen och köpa sista matvarorna och en snabbis på stan för att köpa sista julklapparna.
Sen är allt klart och jag är redo för matlagning, bakning, städning och julafton=)
Ja just de, jag har letat över halva stan idag efter en plastgran. Det finns inga kvar=( Surt för mig!
Det betyder att K får köpa en gran på Statoil eller så och köra hem den. Jag vill pynta gran nu!
Hoppas att han kan ta med en hem ikväll!
Det får bli en riktigt gran ändå. Jag hade vela haft en i plast för att slippa all barrning nu när Nova springer runt överallt. Det kan inte alltid bli så som jag tänkt!
Men det är lite bra iaf. för på julen ska man ha en äkta gran tycker jag!!!

Kabeln till kameran har rymt. Jag hittar den inte så jag har inte kunnat lagt in nå bilder från helgen än=(

//D

Skottat

Nu har jag skottat för glatta livet!
Shit va snö det har kommit haha* men roligt och mysigt är det!!

Jag har skottat uppfarten, gången fram till bron och en liten del av altanden. Very googd! Jag har även skottat fram bilen. Det var inte det lättaste, lovar att det är 4 dm snö på taket. haha* Men det får vara där, de får blåsa av när jag åker!!
Tänkte försöka ta mig in till staden när Nova vaknat. Jag måste handla, det är slut på mycket här hemma. Bla. frukt, det är inte bra! Nova äter så mycket frukt så det är lika bra att ha hemma. Tycker synd om henne idag som inte fått någon frukt=(

Det börrjar ge sig med snöningen nu iaf. Då kanske jag slipper skotta innan jag ska iväg.

Nu vaknade hon!!

//D

Måndag

Vad vackert det är ute! Det snöar som bara den hela tiden. Det är så mysigt=) Hihi*

Nova har sovti nästan hela natten, K har varit upp till henne 2 ggr tror jag. Skönt att jag fick sova vidare hihi*
Morronen och förmiddan har gått fort. Vi har myst massa nere i soffan. Strax efter kl 8 ville Nova gå upp, så vi gjorde det. Hon gick till köket och pekade på sin stol.
Jag vet att det betyder frukost. Så vi satte oss och åt varsin smörgås med ost. Jag kokade på lite kaffe, det är så smaskigt med kaffe på morronen.

Sen har det bara rullat på med snöskottning, dammsugning och sortering av Novas kläder. Jag gör inte annat än tar bort urvuxna kläder tycker jag.
Jag var på Ikea på lördan i Birsta, köpte då sånna sorteringsboxar att ha i byrålådorna. Det blev super bra tycker jag. Så mycket bättre än tidigare. Härligt!

Min fina hylla som jag satte upp i köket börjar lossna=( Medans jag dammsög så hörde jag ett brak och allting på hyllan fyll i golvet=( Inte bra!!
Jag läre be om hjälp! Tyckte jag fått upp den så bra men tyngden av kokböckerna kanske blev för tung ändå!

Nu är det TV som gäller=)

//D


Söndag

Det har blivit väldigt lite uppdaterande nu dom sista dagarna.

Helgen har varit super! Vi har haft det så himla trevligt, lugnt och mysigt. Det snöade när vi kom till S-vall vid 22 på fredagkväll. Vi checkade in och kikade in rummen. Jag tror att vi bodde i samma rum som vi hade när vi bodde där i början av -08.
Efter det så gick vi ut på stan i snövädret. Letade oss fram till en restaurang, eller ett steakhouse som det heter. Gick in och satte oss. Jag insåg då att det var samma steakhouse som vi käkade på -08 haha*
Drack lite vin och hade det bra, sen återvände vi till hotellet och satt där och hade det trevligt i ¨någon timme innan det var sovdags.
Lördan kom, jag sov så skönt hela natten! Vi åt en lugn och redig frukost. Sen bar det av till Birsta.
Vi shoppade, shoppade och shoppade. På vår sena lunch så berättade vi för grabbarna att vi hade en överrsakning på kvällen. Hihi* Så dom fick i uppdrag att köpa t-shirt och skjorta.=)
Vi handlade lite mera innan vi for tillbaka till hotellet.

Innan taxin kom 18:15 så tog vi ett glas vin i hotellbaren. Sååå mysigt.
Snön vräkte fortfarande ner och taxichaffören sa att det skulle bli intressant att se om vi tog oss upp, det lutade ändå 240 m sa han.
Men det gick bra, halvvägs upp så förstod K och D att vi skulle upp på Södra berget=) Hihi*
Dom blev glatt överraskade!
Vi bjöds på smaskigt julbord och en enormt rolig och härlig underhållning av Wallmans!!!
Såååå roligt!!
Det var jätte roligt att se. Dom var grymt duktiga på att underhålla och sjunga. Det var en tjej som var med som var outstanding. Hon sjöng så otroligt bra att tillåme jag fick gåshud. Det får jag aldrig av musik/sång kan jag lova!
Föreställningen slutade vid elva, då mötte vi upp K:s kusiner m.fl i hotellbaren.
Vi satt där ett tag, pratade massor och sen så joina vi dansgolvet. Dansade fram till kl 02 tror jag, då tog vi taxi tillbaka till hotellet.
En super roligt kväll verkligen!
Söndan var jag trött, huah så trött. Jag ville inte vakna och kliva upp. Sen kom jag på att jag skulle äta sån go hotellfrukost så då fick jag fart under sulorna.
Tog en varm och skön dusch, packade ihop väskor och julhandlingen sen gick vi ner och åt.
Vi åt väldigt länge.=)
Checkade ut halv 12 tror jag och for tillbaka till Birsta.
Handlade julklappar på toys ´r us, handla mer på HM och grabbarna var på BILTEMA och handlade något bra till M:s audio.
Sen var det dags för hemfärd. Snön vräkte fortfarande ner. Jag är himla glad att jag satt i baksätet. Snön yrde om alla lastbilar och vi såg inte speciellt mycket. Tur att K är van att köra!!
Vi kom hem säkert! For direkt till Askesta för att hämta mitt lilla hjärta. Jag längtade enormt efter henne, lilltjejen min!
Hon var go och glad. Lekte massor med allt som Sofia försökte packa ihop hihi*
Hon fick lite middag sen packade jag in henne och mig i bilen så for vi hem. Vi har haft en riktigt myskväll tillsammans. Hon är så go, min underbaraste!!
Tack Sofia för hjälpen!! Du är bäst!!

K har nu åkt till Hudik med D. Dom ska hämta hem en bil som M och D har köpt. Inte riktigt rätt väder för att åka och hämta en bil tycker jag men men.... dom gör som dom vill.
Det är massor med olyckor efter E4:an. Jag hoppas att dom är försiktiga och att det går bra för som så dom inte blir ståendes någonstans!

Det kommer bilder från helgen! Men inte nu, de blir imorrn kanske!

Tack M för super trevlig helg och super sällskap!

//D

Hemma hos M

Vi har en super bra FM.=)
Barnen leker och har det bra, dom är så söta. Vilka underbaringar!!
Vi har haft massor med tur som fått just våra små.

Vi har kikat på "våra bästa" och ja har druckit några koppar kaffe=) Snart får jag lunch också, smaskens!
Nova åt lax idag, åt allt utom 2 tuggor. Så bra! Katrinplommonen verkar ha gjort susen. Hon både äter och sover bättre!!
Nu ligger hon i Sagas säng, jag la henne precis och har inte hört av henne något så jag tror att hon somnar utan problem. Så skönt att hon känner sig trygg och inte har problem att somna borta=)
M ligger inne med Saga i deras säng eftersom vi snott spjälisen.
Nu kom hon ut.=) Båda barnen somnade direkt kan man säga!

Nu ska vi äta!!

//D


Torsdag!

Haft en mysig morgon. Vi har gått runt och myst mest=) Det är så härligt. Jag älskar mornar=)

Vi ska snart packa in oss i bilen och fara till M. Det blir en mysig FM/dag hemma hos henne. Nova och Saga får leka och vi får umgås. Very nice*

Gårdagen, jag vad ska man sägs. Haha*
Jag fick sms av Therese, hennes bil hade frysit så hon skulle skjutsa sin mamma (Pia) till jobbet så hon blev lite sen. Ingen fara för vår del, vi satt en stund extra i soffan bara=)
Jag åkte till kontoret, jobbade ett tag vet inte hur länge, sen ringde M.
"Du om oljelampan blinkar i bilen, ska jag stanna då?"
"Njae, jag tror att du kan åka och fylla på då, men om den lyser ska du stanna direkt"
Vi skrattade lite Haha*
Sagt och gjort, hon lämnade barnen på Dagis, sen kom hon till BOT så fick J kika lite på den, han sa att hon inte skulle åka med den mer förrns han sett vad som är fel.
Så hon fick ta min bil. Jag jobbade ju iaf.
Hon hämtade mig två tror jag. Då for vi på dagis och hämtade hennes änglar sen skjutsade jag hem dom.
Vi bestämde att hon skulle låna min bil några dagar eftersom vi har så vi klarar oss iaf.
Jag åkte hem till Nova, hon var super glad som vanligt! Hade varit jätte snäll, ätit bra med mat och sovit 2½ timme!!! Sååå bra!
Hon fick middag och sen for vi med bilen till Skensta.
Jag blev bjuden på middag, smaskens!
Efter kl sex kom M på att hon behövde ingen bil idag för Saga hade fått feber igen. Blir varken dagis eller jobb för dom idag.=(
Så jag tog med mig bilen hem igen!

K och J satt i soffan och hade svullat pizza. Vi fick oss lite kaffe till Bondeprogrammet. Sen fick J brottom hem, han hade inte diskat från igår, de hade legat över honom hela dagen!=)
Hahahaaha* Han är så rolig......
Du har hittat din prins Sofia!! Synd att inte du var med igår. Jag saknar dig mitt hjärta!

Nej nu ska jag sätta igåbng en maskin med tvätt!

//D


Kvällsenergi

Ja tänk att den infinner sig så här på kvällskvisten! Det är så skönt att få ordning och att det blir fint=)
Jag har vikt kläder, plockat undan leksaker, papper och annat bös. Städat toaletten och fixat matlådor av all mat som blev kvar. Jag förstår inte att jag lyckas göra så mycket mat varje gång. Haha*

Fick nyss mess där det stod "Nu ska jag ta och äta en skinkmacka och dricka julmust"
Jag blir sååå avis, vill också äta skinkmacka. Jag måste ta och fixa min skinka snart. Den ligger i kylskåpet och längtar efter att bli uppäten=)

Nova fick en burk katrinplommonpure framför TV:n ikväll. Hon är så hård i magen nu=( Har varit det ett tag så nu tyckte jag att det var dags att försöka göra något åt det. Hoppas att hon bli bättre. Annars får jag köpa någon burk till och ge henne.
Hon fick välling och somnade gott strax före 19. Hon badade lite idag, en sväng bara sen ville hon kliva upp. Tror att hon var hemskt trött så hon orkade helt enkelt inte bada så länge!

Ikväll är det Desperata husfruar och cogar town... jippiiii!!
Det ska bli mysigt att gosa ner sig i soffan och glo lite innan sängen kallar!

Nannyn messade och sa att hon var ledig imorgon så hon kan ha Nova hur länge som helst. Vad bra! Så imorgon blir det massor med arbete utan stress, sååå skönt!!
Jag ska riktigt försöka planera mitt arbete för att få så mycket som möjligt gjort.=)

//D

Undrar...

När Nova vaknade strax efter halv två så hade vi en mysig fruktstund!
Jag har aldrig varit så mycket för frukt men har nu kommit på andra tankar. Det är faktiskt riktigt gott med frukt. Nu när jag alltid köper hem frukt eftersom Nova äter så blir det så att jag ocså äter, mycket bra!
Tillåmed K äter frukt rätt vad det är haha*

Jag pratade med Nannyn, Therese, idag. Hon mådde bättre nu och orkar komma hit och vara med Nova imorrn. Sååå bra!
lite av pressen jag kände inför allt jobb släppte! Skönt! Nu behöver jag inte oroa mig eftersom jag vet att jag kommer få det som ligger över mig gjort imorgon!=)

Iaf. det blev inge slappning på soffan tidigare. Kom på att jag hade lite jobb att göra. Blev precis klar med det sista när Nova vaknade. Så efter att ha slickat igen kuvert yills jag mådde illa, klätt på oss och värmt bilen så for vi mot OKQ8. Handlade massor med frimärken och postade alltihopa!

Nu är vi tillbaka hemma. Ska snart ta och laga lite mat. Idag blir det nåt så gott och lättlagat som spagetti och köttfärssås=) Smaskens!

Nu plingar de på dörren.....

Det var DHL som kom hit med mitt tvättmedel. Jag har köpt en stor hink från någon firma i Gävle. M använder sig av detta så hon angav mig som ev. kund. Killen ringde och jag tackade JA. Äntligen har jag fått tvättmedlet.
Det betyder att jah kan tvätta och tvätta, jag behöver inte köpa och bubba hem tvättmedel på ett helt år!!!!! Hur bra är inte det?!

Nu är det matlagningsdags!!!

//D

Fint kök

Jag fick lite energi ändå, säkert smittat av sig från M=) Tack!!

Jag har rensat kyl och frys, städat bort allt skit från bänkarna och tagit tag i disken. Skönt! Nu ser det nästan bra ut haha* men det får räcka så... tar resten en annan gång. Det är ju jul alldeles snart så nästa vecka ska det skrubbas överallt. Very nice*
Jag börjar känna mig lite stessad faktiskt. Tyckte ett tag att jag var ute i god tid, men nu tycker jag inte det längre.
Det är tisdag idag, på fredag åker vi till Sundsvall och shoppar alla julklappar och bara har det bra. Sen är det måndag = jobb, tisdag, hmmm får bli städning, onsdag = jobb, torsdag laga en massa mat... hmmm ja behöver nog laga mat på onsdag också om jag ska hinna tror jag.
Jag tänkte baka brödet nu idag men insåg att jag hade slut på vallmofrön. Tänk om jag bott nära stan så jag bara kunde ringa någon och be denna att komma ut med lite. Men det går ju inte. Kan ju inte be någon åka hit ut, typ en mil för att jag behöver vallmofrö. Hahaha*
Jag får försöka hinna göra det på torsdag=)

På fredag kl 15 ska vi träffa revisorn, vi ska sätta oss och titta på bokslutet som äntligen är klart. Hihi hoppas att det ser bra ut, hoppas att det gått över mina förväntningar=) Då blir jag nöjd! Hejja STL hejja STL!!!

Nu ska jag gå ut med soporna, hämta posten och lägga mig på soffan;)

//D

Tisdag=)

Vilken härlig dag? Eller....

Har inte direkt gjort något idag, myst med Nova mesta tiden. Det jag gjort annars är att grädda pepperkakorna. Degen hade gosat till sig bra inatt och var de var fina korvar jag tog ut ur kylen.
Jag insåg snart att det inte alls var lika lätt att skära upp dom som jag trott. Eftersom det är hackade mandlar i så var det svår skuret. Vissa av "skivorna" ramlade isär när det kom en mandel under kniven. Men jag rullade ihop och plattade till dom som gick sönder så det gick bra.
Efter gräddningen så smkade jag=) Mums!! Dom blev super goda hihi*
Nästa gång, om det blir någon mer gång så ska jag göra dom lite tjockare så blir dom lite mjukare!
Men dom e gjorde, nerlagda i låda och stoppad i frysen! Perfekt!

Bjuder på en bild=)



Nova tyckte det var helt ok att jag fixade kakor. Hon gick runt här och lekte för sig själv och pratade allt vad hon kunde.
Hon fick några vindruvor på slutet. När hon fått en i handen så gick hon och satte sig vid kylskåpet och smaska vindruva. När hon var klar gick hon till bänken och sa "aaahh aaaah" Så då fick en till, gick och satte sig på samma plats och käkade upp den. Sen fortsatte det så bra många gånger=)
Jag försökte ta en bild på henne men hon tycker att det är så roligt att titta på bilderna på kameran än att sitta still och vara med på kort. Så dessa bilder blev väl inte super direkt=)






Hon sover sött nu. Åt riktigt bra till lunch faktiskt. Det var längesen hon gjorde det. Nästan en hel burk med lax- och broccoli pasta=) Bravoooo!

Jag skulle behöva åka och köpa mig en julgran, i plast! Det blir plast i år, orkar inte med allt barr överallt. Det tar jag nästa år istället;)
Men jag vet inte vart dom finns att köpa. Ska kolla på coop annars får jag kika på granngården. Hoppas någon har. Orkar inte åka och leta över halva hälsiingland direkt!

Här är en bild på Kita från i söndags när vi åt frukost!!


Nu ska jag göra lite nytta! Det finns alltid massor att göra!

//D


Husfruar

Jag har suttit och kollat på Svenska hollywoodfruar nu. Jag tycker att det är roligt att se hur dom lever sitt liv. Det är så väldigt annorlunda mot för här hemma.
Maria M ordnade en Babyshower för hennes kompis. Så himla sött, det är något dom alltid gör för sina vänner när dom väntar barn.
Jag sa hela tiden att jag ville ha en babyshower när jag var gravid. Jag pratade om den festen så många gånger och jag planerade så många gånger om och om igen. Men den blev inte av=(
Typ ingen här hemma visste ens vad det var för något. Tråkigt tycker jag!
Det slutade med att jag struntade i festen och la det lilla krut jag hade på annat kanske, vad vet jag! Så är det iaf.

Jag skulle vilja vara en starkare person, på insidan. Jag skulle vilja våga visa vad jag känner och berätta vad jag tänker. För det är faktiskt inte alltid rätt att bara vara tyst om vissa saker.
Många saker kanske det är bättre att säga till människor istället för att hålla tyst om. Jag tror att personen i fråga mår mindre dåligt eller blir mindre sårad om jag låter bli att säga något. Jag tror att det gör mer nytta om jag håller det för mig själv och mer skada om jag berättar det. Det behöver inte vara viktiga saker alls.
Jag kan ibland komma på mig själv med att försöka lindra fallet, istället för att säga rent ut vad som gäller så säger jag bara dom positiva sakerna. För det är ju just det positiva som människor vill höra.
Jag säger allt för ofta JA även om jag menar OK. Jag säger allt för ofta OK om jag menar NEJ.
Det är en svår balansgång.
Det som är skumt med det hela är att jag faktiskt väldigt sällan gör saker som jag inte vill göra.

Jaaa det är skumt iaf. Hollywood fruarna verkar leva ett bra liv med många vänner, fina familjer, mycket arbete men ändå så mycket fritid. Men det kanske bara är som det ser ut?!

Nu ska jag ta och gå och sova! Är sååå trött, ögonen svider!!

//D 

Kväller

Yes så var kvällen kommen. Nova var skittrött, hon fick välling och somnade snabbt 18:45

Bakningen av pepparkaksdegen gick så bra, den blev super smarrig=) Hoppas att kakorna blir lika bra imorrn. Dom måste bli fina, annars slänger ja dom;)

Har pratat med M i telefonen bra längen nu, Saga lillstumpan har feber och är sjuk=( Liten då! Hon har haft 40 grader idag men nu ikväll hade den sjunkit till dryga 38. Bra att den sjunkit men tråkigt att hon ska behöva gå och vara sjuk!

För övrigt så tror jag inte att det blir många knop gjorda imorgon. Det känns så nu. Jag har ingen lust att åka nånstans så vi blir säkert hemma. Mysa i soffan och baka pepparkakor. laga lite mat och fundera över julklappar=) Hihi* Jag älskar julklappar!

K är påväg hem nu efter en arbetsdag i Sundsvall.
Han är iaf. ledig i mellandagarna så då får vi se till att hitta på något roligt och mysigt.

När Åsa åkte hit imorse så berättade hon för mig att det hade kommit upp en skylt med pulkbacke efter vägen... hmmm den har inte jag sett!!
Så påvägen hem från kontoret så kikade jag extra mycket och jag såg skylten=)
Den är alldeles här brevid oss. Mysigt!
Jag ska ta och promenera dit någon dag och se hur det ser ut. Jag berättade för M att det fanns och hon tyckte att vi skulle ta med oss barnen, varm choklad och korv och gå dit någon helt.
Lite pulkåkning och korvgrillning är aldrig fel!!!!

Nu ska jag joina soffan och TV:n!!!

//D

Tjolahopp

Hemma igen och arbetet är klart för idag=)

Det hade gått super bra för Åsa och Nova, hon sov som hon skulle! Åsa vilade lite hon också medans Nova sov. Smart drag tycker jag!!!!
När dom vaknat igen så tog dom en promenad i fina vädret. Åsa berättade att dom gick bort och kikade in pulkbacken. Det fanns grillplats och backen var bra. Ingen värstingbacke direkt men helt klart funktionabel;)
När jag kom hem slängde jag i mig lite mat. Sen fot jag till stan igen=)
Var på Alen och handlade lite, Åsa stannade hemma med Nova! Det var väldans skönt! Tack så super mycket för all hjälp idag!! Det var grymt!

Nova har ätit middag och mandarin, jag har betalt lite fakturor på firman samt betalt in moms och skatt till verket! Jag glömde såklart kolla vilken summa det blev tillsammans så nu när jag skulle betala så fick jag hitta på. Jag hoppas att det räcker, får kolla på onsdag annars får jag betala in mer då!

Jag hade en fundering på om jag skulle baka lite bröd, börjar bli dags men jag tror jag hoppar över det idag. Kanske imorrn!
Tror jag snor ihop lite pepparkakadeg nu istället så får den stå i kylen och gotta tills sig tills imorrn så bakar jag dom då!!!=) Det får bli så!!

//D

Pause

i arbetet=)
Det får man ta ibland haha*

Jag har suttit och registrerat hjullastarintyg nu, Nova har sprungit runt här uppe och lekte med allt som hon hittat! Det ser ut som de gått en tromb genom mitt hus!!!
Jag har även hunnit ringt runt till alla extra jobbare m.fl och fått lite uppgifter! Very good. Nu är jag med igen känner jag. Har haft en stress legandes över mig hela helgen för att det känns som att jag ligger massa efter med arbete.
Men nu tror jag att det börjar styra upp sig. Jag ska skriva en viktig lista nu. Så jag vet vad jag absolut inte får glömma när jag är på kontoret idag!!

//D

Måndag

Jag och Nova har precis ätit frukost, smaskens! Jag kom då på att jag glömt anmält föräldrapenning till FK. Så nu har jag gjort det. Ska in på jobbet och ta ut lite semester runt jul och nyår tänkte jag. Jag har lite sparat från året så tänkte ta de nu då=)
Very sjysst!! Hoppas att det inte är för sent bara, ja är alltid ute i sista minuten känns det som.

Vi blandar nytta med nöje idag. Jobbar lite samtidigt som vi leker.
Jag var så smart så jag har börjat förbereda lite av jobbet som ska göras idag, så går de lite fortare på kontoret. Hihi*

Jag läre handla idag också, snart slut på både välling och blöjor. Inte bra! Det är så drygt att handla när det är vinter. Eftersom det blir ganska mycket att bära så är ja ju tvungen att köra ut kundvagnen till bilen, å det är inte de lättaste kan ja lova. Dom är inte byggda för att gå på snö tror jag.
Men som för alla andra så får det gå!

Nä nu ska jag fortsätta ringa lite!

//D


Tredje advent

Vilken härlig tredje advent jag haft=) är glad och nöjd över dagen Hi hi*

Nova sov hos mormor, så imorse fick jag sovmorron! Skönt! Somnade väl halv ett inatt och vaknade skapligt utvilad 9:15 såååå bra!
Vi låg kvar i sängen och myste och drog oss tills kl var 10:30. Då väckte jag Kita så tog vi oss en morronpromis! Det var super skönt ute. Många minusgrader och sol. Very nice*
Kita var super glad och busig, hon röjde allt vad hon kunde och jag sprang så mycket jag orkade. Hon hoppade ut i diket och körde ner hela huvudet i snön flera gånger! Söt vovve!
När vi kom in igen så fick hon mat, men hon ville fortsätta busa=)

K kom hem med nybakta baguetter. Jag kokade kaffe och tände tredje ljuset i adventsstaken! Kaffet och smörgåsen smakade riktigt bra. Vi tog det lugnt och gjprde typ ingenting fram till kl ett.

Vi bestämde med M och D att ta barnen med oss och åka till Furuvik och kika in julmarknaden!

Sagt och gjort. Packade bilen och hämtade Nova, lämnade av Kita i Askesta hos Åsa och sen for vi neröver. Mycke trafik var det, skönt att inte jag körde.

Tyvärr så lyckades jag glömma kameran hemma så allt mys vi såg och upplevde på Furuvik stannar tyvärr där och i våra huven.

Men det var så mysigt, jag rekomenderar alla att åka dit och se hur fint dom gjort! Vi tittade på apor, får och kor. Åkte karusell, köpte lotter och pepparlax. Såååå mysigt. Det var 13 minusgrader, mörkt men så ljust och fint med all belysning. Barnen var glada och jag tror nog att även som två små tyckte att det var riktigt roligt.

Jag tror att Nova uppskattade att se på fåren. Vi gick in i hagen, väldigt nära dessa ulldjur och hon skrattade och pekade. Så söt!

Väl hemma igen så kikade jag och Nova lite på TV innan det var dags för pyjamas och välling. Nu sover hon sött. K är inne på BOT och jobbar. Han hade ganska mycket att fixa ikväll=( Tråkigt för honom.....

 

Jag ska röja lite här hemma innan det är dags för dusch och sovning!

 

Imorrn är det jobb som gäller igen! Nannyn ska vara i skolan hela dagen imorrn så Åsa är stand in. Hon kommer hit vid elva så far jag in på kontoret och jobbar allt vad jag kan, jag ska hinna med så mycket! Sen på Onsdag är det vanlig arbetsdag för då är Nannyn tillbaka igen=) Jag längtar....

 

Ja just de, jag höll på att glömma berätta om lördagsmyset hemma hos M igår. Jag kom dit och fick mig lite kaffe, vi kröp upp i soffan och myste. Tuva kröp upp i min famn och vi åt godis och jag killade i hennes hår.

Jag och M planerade att se "sex and the city" som gick på 4:an. Av någon anledning så missade vi att den slutade halv ett. M skulle ju upp och jobba på söndan, hon började kl 7.

Vi var helt inställda på att filmen slutade halv 12, gissa om vi blev förvånade när den bara fortsatte och fortsatte. Vi kikade infon och insåg att den slutade halv ett.

Så kvart i tolv eller nåt tackade vi för oss och for hem!

Tack för en super trevlig kväll! Det var så mysigt och roligt!!!!

 

//D


Lördag

Nu är jag hemma igen, efter en fullspäckad dag!

Efter en väldig vaken natt så klev vi upp 6:45. Nova fick välling nere som vanligt. K klev upp och kom ner och umgicks med oss. Kl 8 väckte jag Kita för promenad! Hon ville inte riktigt kliva upp kan jag lova. Men jag fick med henne ut, vi gick en sväng i snön.
Efter frukost och ihoppackning av Novas saker så for vi till mamma/mormor. Vi tog genvägen förbi stan;) Jag var in på hollywood och köpte ett par skinnimitations leggings. Hade dom till min julbordsoutfit. =)
När jag kom hem igen så tog jag ut Kita på en längre promis, tog en väg genom skogen där någon hade kört skoter, perfekt tänkte jag!!!
Efter typ 1/3 av vägen så slutade skoterspåren=( Jag plumsade genom snön resten av vägen. Det var jobbigt och jag var svettig överallt kan jag lova.
Det blev till att duscha igen!!
På med kläder och smink sen for vi mot Stenö Värdshus! Det var super trevligt att träffa alla glada hungriga arbetare=) Vi minglade lite innan vi satte oss till bords!
Julmaten var så god! Jag åt och åt och åt. Hi hi hi*
Efter vi ätit samlade vi ihop oss på BOT och delade ut varsin julklapp. Jag tror att den uppskattades. Alla fick varsin svart midje jacka, halv vinterjacka typ, ett CAT tryck på bröstet och ett stltruck.se brodyr på högra ärmen.
Super bra!!!!
Grabbarna tog bilarna och for mot Sundsvall. Dom hade planerat in gocart. Skoj!

Nu sitter jag här och väntar på att M ska ringa, vi ska ha lördasmys hemma hos henne=)

Fredagskvällen bestod av Honungsparfarit med hallonsås=)
Hux flux knackade de på dörren, kl var strax efter sex, ja funderade vem det kunde vara. När jag öppnade stod min vackra mamma utanför dörren.
Kvart i sju kom M hit.=)
Mamma gjorde iordning Nova för kvällen och jag och M tog med oss Kita ut på promis!! När vi kom tillbaka sov Nova.
Vi kokade kaffe och te, satte oss i soffan och småkika på Nobelmiddagen medans vi njöt av Honuningsparfaiten! Vi tyckte den va smaskens, smakade lite lite tycker jag och jag råkade tömma på liiiite för mycket hallonsås men de funkade.
Mamma for, jag och M dukade fram ost, kex och vin! En riktig mysfredag! Vi kikade på Idol och målade fransk manikyr på mina naglar!!!






Kita hade det nog också ganska bra!!!!

Nu ringer M! Jag ska ta och packa ihop och åka till henne!

//D

Saffranskaka

Yes, då är det mitt på dagen;)
Vi har ätit lunch, varit på promenad, Nova sover och kakan står i ugnen. Very Sjysst!
Ibland så finns det motivation till de mesta! Jag hoppas verkligen att den här kakan blir bättre än den förra. Den slängde jag, kan ju inte äta en saffranskaka som inte är klar i mitten heller;)

Jag ska ta coh städa av lite här hemma snart tänkte jag. Det ligger tusen saker överallt. Är dags att få undan lite som bara ligger och väntar på att bli flyttade till sin rätta plats!
Men före det så ska jag mixa lite hallon;)

Dagen idag är lugn men ändå full. Efter att Nova vaknat så ska vi åka in på Alen och skicka tillbaka byxorna som jag absolut inte vill ha, vi ska även på kontoret och skriva en faktura som ska skickas iväg. De strular fortfarande med truckfakturan, hoppas verkligen att det går vägen den här gången.

//D

Fredag

Oj vilken natt!!
Jag la mig som sagt efter halv 8 hos mig, sååå skönt. Somnade nästan omgående. När Nova väcker mig vid tolv så är det svart i hela kåken. Jag säger till K, "jag tror vi har strömavbrott för det är toksvart överallt" Han mumlar lite. Strax därefter så slår strömmen på och stakarna tänds.
De höll bara i sig i fem minuter, sen var det nattsvart igen. När jag vaknade vid tre så var det fortfrande svart. Jag började genast fundera på hur jag skulle göra på morronen med välling och så. Medans jag låg och funderade så tändes lamporna igen och värmen slogs igång. Skönt!!! Jag sov vidare!

Imorse efter välling så låg jag och Nova och mös i soffan under täcket. Tänk att hon har ro att ligga så ganska länge, så söt!
Vi käkade frulle, K kom hem med volvon som han besiktat. Två st tvåor blev de=( Handbromsen och så satt krängningsgrejen fram på vänster löst=(
Dom fixar det på fredag så får vi besikta om, tråkigt!!
Jag har lagat/bakat/snott ihop en liten smarrig grej tills ikväll. M kommer hit och vi ska umgås och fixa lite naglar inför julbordet imorgon. Så roligt!
K åker till Daniel så man kan säga att vi har lite partnerbyte ikväll=) Iaf. då tänkte jag bjuda henne på nåt smarrigt, men jag kan inte säga vad det är för jag vet att hon läser här och då blir det ju ingen överraskning. Hi hi*
Sofia och J kom hit halv tio. Kita var så glad och Nova blev super glad när vovvsingen kom=) Dom rä så söta tillsammans!
Nova tycker det är super kul att peta på allas näsor nu, hon visar alla vart den sitter. Naturligtvis vill hon peta på Kitas näsa, hela tiden! Men Kita verkar tycka att det är helt OK, än så länge iaf. Men jag försöker säga åt Nova att hon inte ska göra så på vovven. Hon lyssnar ganska bra!!

Nu ska vi kika på "våra bästa", dricka kaffe och mysa i soffan. Allla utom Kita då, för hon får mysa på golvet!=)

//D

Trött

Lilla Nova var så trött ikväll, stackers. Kvart i sex sa hon till och ville gå upp och lägga sig. Vi gick upp och fixade ett bad.
Hon madade inte så länge, kanske en kvart bara sen ville hon kliva upp. Satt i badet och var så trött. Jag struntade i att tvätta hennes hår när hon var så trött, de fick räcka med kroppen idag.
Hon åt en flaska välling och somnade i min famn halv 7. Lilltösen! Hon är hela min värld och jag ska skydda henne med mitt liv!!!

Jag ska strax kika på halv 8 hos mig, sen dusch och sova faktiskt. Jag är så trött och hängig så jag tar en riktigt tidig kväller ikväll=) Very nice*

Imorgon kommer govovven hit, hon ska spendera helgen med oss medans syrran och J roar sig i sthlm en helg! Härligt för dom. Tänk så otroligt mysigt dom kommer ha=) Uppleva sthlm runt jul , de är nog inte bara det. Hon berättade lite idag vad dom ska göra för mys. Jag blir avensjuk!!

Julbord på Lörda med firman, i år blir det Stenö Världshus. Hoppas att det är riktigt bra mat där! Dom som varit där som jag pratat med är helnöjda iaf=) Det ska bli mysigt!

De är väl det som händer i helgen vad jag vet än så längen=)

God natt och ha det bra
//D

Torsdag

Idag har det varit full fart från morron till kväll.
Jag och Nova hade som vanligt mysmorgon. Vaknade kvart över sju och käkade välling nere i soffan.
Vid nio var det frukostdags. Vi käkade på som vanligt och helt plötsligt knackar det på dörren. Jag blev paff och förvånad, ja funderade vem det var medans jag gick för att öppna. Hade en känsla som sa att det var Sofia, för det är bara hon som kommer och hälsar på utan att ringa före. Jag hade rätt, jag öppnade dörren och där stod Sofia. Vilken trevlig överraskning.

Hon slog sig ner vid bordet. Efter en stund sa hon "åh jag som trodde du gjort gröt" Hahaha* Så kan kokade liter snabbt ihop en tallrik mannagryns gröt till världens bästa syster!!! Det är hon värd;)

Vi åt och pratade sen lekte hon med Nova medans jag förberedde kasslergratängen och potatisen till bjudlunchen=) När det var klart så gick vi ner och kikade på Våra bästa år.

Sen var det dags för lunch och sovning för Nova. Sofia for hemmåt och jag snodde ihop en sallad, kokade potatis och ställde in gratängen i ugnen.
Åsa kom precis halv ett som bestämt, farmor kom strax efter.
Jag bjöd på potatismos och kasslergratäng med annanas, chili och jordnötter! Det var smaskens!
Efter lite kaffe och när Nova vaknat så for jag till stan.
Äntligen var det dags att klippa frillan. Jag var där 13:25, fick sätta mig direkt och var klar 13:45 hahahaa det gick super snabbt! Hel nöjd är jag också. Ska försöka ta en bild imorrn tänkte jag=)
Jag var in en snabbis på Alen och hämtade ut ett par byxor från HM, dom var inge bra så jag skickar tillbaka dom. Köpte även matlådor. Sen for jag hem.
Farmor var kvar, alla tre satt nere i soffan och lekte/myste.

Nu ska vi joina soffan innan det är dags för Novas bad!

//D


Kommentarer

Nu har ja glömt bort att svara på Sofia och Matildas kommentarer i två inlägg.... Men nu kommer de=)

Sofia: Ja, verkligen synd! Men jag älskar julbord så det gör inget. Hahaha*

 

Matilda: Vad bra att du gör det! Hoppas att du hittar något till dig själv också=)

//D


Typiskt

Jag skulle försöka boka en besiktningstid till volvon, de börjar bli dags. Men det var nå fel på bilprovningens sida så det gick inte att boka=( Skit också!!
Jag har länge funderat på att boka men glömmer hela tiden bort det. Jag kan ju inte ställa till de så den blir obesiktad.

Jag har jobbat lite, såg ganska bra ut. Jag har några saker som ligger över mig men jag hoppas att jag löst det nu, var tvungen att ringa D och rådfråga honom. Det är inte lätt att sälja truckar hit och dit inte!!

Tror jag ska gå ner och vila lite p soffan nu!
Jag är inge glad=( Har inte massa energi och vill inte göra något speciellt. Det är så jobbigt. JAg tycker verkligen inte om sånna dagar....

//D

Onsdag

Skulle igentligen ut och hälsa på Jessica nu på morgonen men hon ringde, sa att hon kom på att hon skulle ha lektion på FM: Typiskt=(
Vi får åka dit någon dag till veckan.
Så istället för att åka till henne så for vi till BOT med K:s telefon som han glömt hemma och så var vi på Alen och handlade lite. Tänkte jag skulle baka bröd idag=)
Insåg nu precis att jag glömt köpa margarin=( Surt sa räven, så det blev inge bakning heller....

Så nu sitter jag här.... Nova sover!
Vi kom hem typ 10:15 från stan, gick ner och la oss på soffan och myste=) Gick upp igen halv 12 för att ge Nova lunch. Under den stunden vi var nere så var hon ner på golvet 1 endaste gång, annars låg eller satt hon med mig i soffan. Så söt!
Hon älskar att gnussa näsorna mot varann! Hon kröp upp till mig och gjorde de sen suckade hon sött och la sig igen. Efter en stund gjorde hon samma sak igen! Hon får mitt hjärta att smälta om och om igen... flea gånger om dagen!
Hon åt tyvärr inge lunch, inte ens lite=( Det gick inte att få i henne nåt.... vet inte om de är för att hon är påväg att få ytterligare en tand eller om det är nåt annat?!
Men hon somnade direkt jag la henne i sängen!

Jag ska passa på att jobba lite hemmifrån nu när hon ändå sover och jag inte kan baka=)

//D

Huvudvärk

Nu kallar sängen, ja har huvudvärk=( Jag som var så pigg tidigare idag.
Jag har tittat på halv 8 hos mig och top modell. Så roligt!
Jag bara älskade att första kvällen var dom hos Lotta på en camping på Öland. Lotta visade stolt upp sin fina husvagn=) Hihi* Lite klent med poäng tycker ja dock...
Top modell är roligt att se på. Det är intressant hur några av tjejerna tar med sig av kritiken dom får och försöker tänka på det till nästa plåtning.
Det är roligt att se hur vissa utvecklas och andra stannar upp....

K är påväg hem iaf. Han skulle komma runt tio trodde han. Jag sa att jag nog inte skulle vara vaken så länge med tanke på huvudet. Jag ville och försökte stanna uppe en timme till men de funkar inte.
Jag försöker slappna av och tänka bort värken men kommer på mig själv allt för ofta att jag sitter och krampaktigt biter ihop käkarna, inte bra!!

God natt gott folk!!
//D

Kvällen kommen

Ja så är det kväller igen. Kvällsbestyren är avklarade och klockan är bara strax efter 19. Skönt!
Nova fick sitt efterlängtade bad, sen välling och hon sov gott tio i sju!!!

Middagsmaten idag blev i all enkelhet Amerikansk makaronirätt med stuvade grönsaker. Nova smaskade glatt i sig maten. Hon äter väldigt mycket hellre med fingrarna än med skeden. Men hon får säkert in snitsen på skeden snart också.
K kom hem lagomt till middagen var klar. Han åt snabbt som ögat, tyckte att han hade tur som kom hem till färdig mat och tända ljus=)
Sen tog han xc90:in och for till Sundsvall. Det var någon skoter tillsalu som drog iväg honom. Hoppas att det går bra för honom.

Ikväll ska jag åter igen bara ligga på soffan och glo på ingenting på TV:n för det är så skönt. Jag orkar inte göra något ikväll heller.

Jag har googlat på lite recept idag. Lunchen på torsdag kommer bli en kasslergratäng med annanas. Funderar även på att ha i banan och strö jordnötter ovanpå, men jag vet inte. Jag är inte så förtjust i varm banan!
Jag älskar pizzan med banan och curry på, men innan jag äter så pillar jag bort alla bananer. Hahaa*

Guuud så trött jag blir av dagar då jag inte gör något!!

Sofia: Ja så spännande!=) Och såååå trålkigt att jag inte kunde hänga med!!


//D


Vad gör man?

Jag sitter fortfarande här. Har varit in och läst lite på bloggen från Norrköping, den vackre skimmeln som får mitt hjärta att smälta.

Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu.Ändra ska jag ta tag i att städa i garderoben i hallen eller så ska jag bara lägga mig på soffan och vila ett tag=) Haha* Känner mig så otroligt lat idag!

Jag pratade med en rolig filur i lördags, jag ska hälsa på henne imorgon. Iaf. Så berättade hon att snart kommer filmen på 6 åringen från Irland. Hon lät helnöjd. Haha*
Hon tycker abslout att jag ska prova den valacken. Den är super bra säger hon, går i form i alla gångarter, flyttar sig för skänkeln, hoppar jätte fint, inte tittig, har gått på terränghinder och är super trevlig i hantering.
Hon åker till Irland på torsdag och ska titta på den och många andra. Hon filmar den på plats så jag får se den=) Det är så tråkigt att jag inte kunde följa med henne dit över helgen. Det hade varit så otroligt skoj!

Jag ska försöka planera in jobb imorgon. Nova få följa med. Jag åker in på FM så for hon vara med först, ska jag försöka jobba=) Sen ger jag henne lunch så får hon sova i vagnen. Tror nog att det ska gå bra=)

//D 

Måndag

Idag är inte riktigt som vanliga måndagar brukar vara.

Jag och Nova är hemma, jag har precis lagt henne för hennes dagliga middagssömn! Nannyn skickade emss imorse och sa att hon inte kunde komma för hon var sjuk=( Ville inte smitta Nova! Det förstår jag till 100%
Så jag och Nova tog en städdags idag. Efter vällingen imorse så började vi plocka undan, dammsuga och dammtorka nere. The voice snurrade på TV:n samtidigt.
Hollywood frun Maria var med i programmet som gäst idag så jag tog en pause i städandet när den kvarten hon var med=)
Efter frukost så fortsatte vi på samma spår här uppe, går ganska bra faktiskt. Nova tycker det är roligt. Hon springer och hänger på dammsugarn och far runt i alla rummen och skriker och viftar hej vilt på armarna.

När städningen var klar, lagom till "våra bästa" så tog jag med mig en kopp kaffe ner och kikade på det. Nova står ofta vid soffkanten eller vid bordskanten och "hänger" Hon sätter båda armbågarna på bordet/soffan, knäpper händerna och kikar på TV:n Haha* Det ser för roligt ut. Jag försökte knäppa en bild men varje gång hon hörde kameran så kikade hon på mig, flinade och kom i full fart. Typiskt!

Efter att hon sovit ska vi fara in på affären. Jag småhandlar allt för ofta nu igen. Jag var ju så duktig och handlade en dag i veckan för ett tag sedan. Nu verkar det ha gått över=( Inge bra.... det blir så dyrt att småhandla.
Jag hittar alltid massa extra jag vill köpa. Men men.... Jag får skylla mig själv.

Idag ska vi på Barnens hus en sväng, tror Dollar också, åsså alen förstårs!

På torsdag ska jag klippa mig, weehooo* som jag längtar! Det ska bli skönt att få snagget och resten kort igen så jag kan göra frilla igen. Nu är det alldeles för långt uppe på så det går inte att få till nå snyggt=(
Jag vill ju vara fin (finare;)) på julbordet!
Medans jag klipper mig så kommer Åsa hit  och är med Nova, jag ska bjuda henne på lunch då men jag vet inte riktigt vad jag ska laga till ännu..hm......
Funderar på kassler i ugn men jag vet inte....

Jag har sovit så skönt inatt! Somnade strax efter kl 22. Sov hela natten till halv 6 när K skulle kliva upp. Även Nova vaknade då så han fick gå in till henne och lägga ner henne igen så sov hon vidare till 7. Såååå skönt. Jag klev inte upp en enda gång mellan 22-07 Nice*
Förresten har Nova fått en till tand=) Grattis stora tjejen!
Nu har hon 11 st smågaddar i munnen!!

Sofia: Det hade varit underbart med lite systrarna vindruva egen mystid!!!! Hoppas att Kita blir bättre! Puss

 

//D


Söndag

Snart är helgen över. Den har gått fort men vi har inte gjort något speciellt.

Igår var jag, Nova och Jacquline hem till M och barnen. Lekte och fikade. Jag hjälpte M med hennes outfit till julbordet. Hon hade en super kväll som slutade på Muskan. Önskar jag var med!

Igår blev det massa TV för oss, K tog med sig pizza hem och efter det så såg vi på två filmer som gick på TV:n. Den sista vi såg var Shooter. Så himla bra, dock slutade den väldigt sent. Men jag orkade vänta uppe och såg klart den. Kunde inte låta bli, kom inte i säng förrns halv ett eller nåt tror jag. Uscha, alldeles för sent.
K kunde inte sova så han fortsatte kolla på TV. Somnade på soffan och sov där resten av natten. Jacquline kom in till min vid två tror jag.
"Diana, jag undrar om jag kan få sova här" Självklart sa jag!
Imorse gick jag upp med Nova strax före 7, då gick K upp och la sig i sängen. Gissa om Jacquline blev besviken när det inte var jag som låg där. Hon hade räknat med att vakna upp brevid mig. Stackers!!

K och Jacquline har åkt till stan nu. Hon har tappat tänder och fått pengar av tandfen så nu ville hon på BH och köpa leksak! J ringde till K och sa att kompressorn stod och gick på BOT så dom skulle kolla de påengång.
Det tar nog någon timme innan dom kommer hem igen.

Nova sover så jag tror jag ska gå och lägga ikull mig lite jag med. Sen blir det middagsmat hos mammsen=) Som vanligt! Jag älskar söndagar!!!!

//D

Sofia

Sofia: Jag kom på att jag glömde svara på din komentar så du får ett alldeles eget inlägg=) Ja, jag håller med. Skit kille=) Undra hur livet hade sett ut nu om jag fortsatt då! Men jag är tacksam för det jag har idag, så ingen tror något annat! Ja, förhoppningsvis är jag tillbaka någon gång i framtiden! Puss på dej!

 

//D


Bad

Ja så var kvällen här.

Nova badade och badade, lekte massor. Det är super kul att ställa alla leksaker på badkarskanten och sen putta ner dom i vattnet=) Haha*
Bjuder på ett par bilder på en trött prinsessa i badet!








K var i Gävle nu. skulle vara hemma till halv 9 ungefär. Ska lämna av D hemma hos honom och så först. Jacquline skulle dyka upp runt 8- halv 9. Så jag tänkte att jag skulle gå och duscha och så nu innan hon kommer så har jag de gjort=)

Snart är det dags för Idolmys med gotta. Blir ostkrokar, hjärtan, dipp och julmust ikväll=) Smaskens! Åsså popcorn till Jacquline naturligtvis=)
Önskar att det vore närmare till Falun så jag kunde ha Idolmys med min älsklingssyster som sitter där borta själv med vovven. Det hade varit underbart! Tycker det är lite jobbigt att hon stannar kvar där över helgen. Det går ju så lång tid tills vi ses igen=( Men... det är så ibland.

Imorron funderar jag på om jag ska ta med mig barnen och hälsa på hemma hos M. Så barnen får leka av sig lite och jag och M får ljuga lite;)

Ja, det var nog allt för mig idag. Det bli nog inge mer uppdatering ikväll eftersom La familja kommer hem och det är Idol på TV:n

Ni får ha en kanon mysig fredagkväll allesammans!

//D

Lugn & ro

Ja nu är alla dagens bestyr klara. Resten av kvällen ska spenderas i soffan. Sen är det dags för Nova att bada innan det är kväller.=)

Vi var in på den affären som har öppet nu över helgen bara. Det var mest skit tycker jag. Inget direkt som föll mig i smaken.
Jag hittade dock en t-shirt/blus som jag handlade för 99 kr. Jag köpte en julklapp till Kenny, han kommer bli super glad=) Haha torr jag iaf.
Han säger att han har vuxit ifrån julklappar. Men det säger han nog bara, alla blir ju glad över att få julklapp.=)

När vi kom hem igen så fixade jag käk, idag blev det kokt potatis med korv, ärter och morötter med ostsås som åkte i ugnen.
Nova åt massor, hon tog nog igen de hon inte åt till lunch. Hon käkade utan problem 2 portioner. Hade säkert fått i henne mer för hon gapade och var glad. Men tyckte att det räckte för lillmagen att äta 2 portioner.

Bilder på mina bakverk och bullar.
    

 

Jag fick tyvärr bara upp två bilder. Det tog hundra år, den tredje bilden stod bara och tugga.

Sofia: Ja, det är så underbart roligt och härligt att rida. Jag ångrar mig varje dag att jag slutade rida då när jag gjorde det=(

 

Nu kallar soffan!

//D


Bulle i ugn

Sofia: Ahaaaa då vet jag, jag stängde av datorn inatt så då e de därför den inte fanns kvar.

 

Nu sitter jag och väntar på köttbullarna, 64 st rullade jag. Dom står i ugnen, jag ska snart ta ut som och vända på dom=) Sen ska dom in igen=)

Smaskens! Jag längtar till julafton.

Jag har bestämt mig för att jag ska baka bröd också, sånna goda runda med vallmofrön på! Åsas recept! Smaskens!

Bilder från när jag red första gången på över ett år=) Snälla Manuela ställde upp för mig!

              


Idag verkar internet och dator funka klockrent!

//D


Köttbullsrullning

Nova åt väldigt dåligt till lunch=(
Men när jag bytte blöja på henne inför sovningen så somnade hon nästan medans, så hon var nog för trött för att äta. Åt inte ens hälften av maten.
Det blir fruktstund när hon vaknar igen.

Nu ska jag alldeles snart rulla köttbullar, tänkte fixa de och lägga i frysen så är dom klara till jul=) Duktiga jag!
Jag har blandat kryddblandningen så de står och goar till sig nu medans jag skriver.

Sofia: Jag kopierade faktiskt texten, men jag vet inte hur länge det sparas på "kopierarplatsen" för när jag väl fick igång internet som imorse så försökte jag klistra in men det fanns inte kvar=(

Ja, hon är så otroligt söt lillhjärtat!
Hoppas att det gick bra för dig att träna=)

 

//D


Fredag

Igårkväll skrev jag ett långt inlägg, om EM, bakning, matlagning och må dålogt. När jag väl skulle spara och publicerat så funkade inte mitt internet längre, suci & pust!

Iaf. bakningen gick bra=) Det var roligt. Tyvärr så lyckades jag inte så bra med saffranskakan. Den smakade helt OK men den var inte klar i mitten. Så jag får köpa mera saffran och prova igen.

Nova satt och läste bok på sin potta igår, så söt!



Morronen har varit bra, vi sov ända till 7:10 sååå skönt. Välling nere i soffan som vanligt. Frukost och lite plocj här hemma.
Alldeles snart ska vi gå ner och kika på Våra bästa år. Sen efter att hon sovit middag tror jag att vi ska åka in på den affären som har öppet nu tors-sön bara, se om det finns några roliga & fina billiga kläder=)


Juligt hos mig
              

 

Novas rum




Nu ska vi se på TV, hoppas att det funkar så här bra med internet senare idag också=)

//D


Torsdag

Ja så är det torsdag igen.
Vi har mycket planerat idag=) Efter mys med välling och TV imorse så planerade vi dagen. Käkade frukost och for mot stan.
Vi var in på skyltverkstan och hämtade Peters jacka, på alen och handlade ingridienser. Träffade på M, glad som alltid=) Vi pratade lite innan jag handlade viadre. Träffade min mormor en sväng också, det var bra med henne men hon hade brottomt. Skulle hem och färga håret=) Söt mormor!
Sen for vi hem!

Har kikat mer på TV innan lunchdags. Jag hade ingen färdig mat framme idag sp hon fick en burkmar med lax och broccoli. Nu har jag lagt henne och hoppas på att hon ska somna snart.
För då är det dags... weehooo*
Taadaaaaa, Diana ska baka! Jag längtar! Det ska bli så roligt och jag hoppas verkligen att julkakorna blir saftiga och goda. =)

Näe nu ska jag förbereda lite!

Matilda: Klart att du får det, vi är nästan jämt hemma efter kl 19 så det är bara att höra av dig nån kväll om du vill komma ut=)

 

//D


Kväller

Nu har jag tittat på halv 8 hos mig, bonde söker fru och Grays.=)
Jag ska leta fram tre recept innan jag går och lägger mig. Fick sånt sug efter att baka hihi* Så imorgon efter frukost blir det till att handla lite och medans Nova sover middag ska jag baka weehooo*

Hanna: Ja, det vore grymt kul att testa=) Hur fick ni nys om att träffa hene då? Hur gör man? Haha*

 

Sofia: Ja, det blir trevligt tror jag. Klurar lite på vad jag ska köpa till Saga i julklapp bara=) Vill ju hitta på något bra som hon blir glad av=) Ja visst har jag, jag vill blogga super ofta men det är väldigt sällan som mitt internet funkar som det ska nu när snön kommit! Sååå drygt!


Inga bilder har det blivit idag heller=( Typiskt! En blogg utan bilder är ju så tråkigt!

God natt gott folk!

 

//D


Onsdag

Idag har det blivit dålig uppdatering! Jag har varit på vift hela dagen!

Imorse ställde jag klockan, det var huuuur längesen som helst jag gjorde det. Jag sov väldigt dåligt inatt, hade super svårt att somna och drömde massor med mardrömmar! Uscha... det är så jobbigt. Även fast jag vaknade och var in till Nova en sväng så när jag somnade om så hamnade jag i samma dröm igen=( Från kl tre tror jag att jag lyckades sova riktigt.
När kl ringde halv 7 tänkte jag, "åh nej det kan inte vara sant, är kl redan halv 7"
Yes så var fallet så det var bara att kliva upp.
Jag smög omkring här uppe och gjorde mig klar. Smög mest för att inte väcka Nova, tyckte att hon kunde sova så länge hon ville. kl 7 vaknade hon, som vanligt!
Vi åt välling i soffan medans jag tittade påTV.
KL 8 kom Therese. Nova log och tyckte det var helst OK att mamma åkte till jobbet och hon fick vara hemma med Therese. Dom hade nog en ganska mysig FM tillsammans tror jag=)
Jag trodde det var lite jobb idag, icke! Sa till Therese att jag nog inte skulle bli så längen idag men så blev inte fallet. Jag trodde jag skulle va klar vid tio. Men kl var kvart över elva när jag kom hem igen.
Jag gav Nova lunch, ris och persiljekyckling från igår. Hon åt och smaskade, avslutade med banan. Sen packade vi ihop oss och for till M och barnen!
Våra trevliga onsdagar=)
Nova somnade i bilen, jag la över henne i vagnen så fick hon sova ute idag. Det var nog väldans skönt tror jag för hon sov ända till halv tre.
Vi fickade kaffe och mackor, eller M drack te=)
Pratade massor med skit och disskuterade hur vi planerat julafton. M bjöd in oss på varm skinkmacka och glögg kvällen före julafton! Mysigt! Jag blev super glad över inbjudan=) Tack M!
tuva önskade sig en julklapp av mig, hon ville ha en film, Svampbob! Jag tror nog att snälla tomten i Sofieholm lämpar av den hos mig så jag kan ge henne den;)

Ikväll om jag får lite tid över tänkte jag försöka lägga in lite bilder i datorn så jag kan lägga ut några på bloggen=)

Nu är det kväller för Nova!




 

//D


RSS 2.0